Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Którą wybrać? Epson Stylus Photo 1500 vs. Canon Pixma IP8750

maniak666
07-08-2015, 12:25
Generalnie z lekka zielony w temacie jestem, toteż uderzam do fachowców w dziedzinie. Z różnych względów, o których nie zamierzam się rozwodzić, wybór postanowiłem zawęzić do dwóch następujących modeli:
EPSON Stylus Photo 1500W oraz CANON Pixma IP 8750. Druk domowy,zdjęcia "u cioci na imieninach" ale również landszafty i architektura, czasem jakis zwierz a i od czasu portret. Wchodzi w grę A3, czarno biale sporadycznie raczej. Co bardziej polecacie i dlaczego? Proszę o nie sugerowanie innych rozwiązań, tak jak wspominałem wybór zawężony do dwóch powyższych.
Serdeczne dzięki za pomoc.

janek_p
09-12-2016, 11:51
Wiem że odgrzewam kotleta - ale co ostatecznie wybrałeś i jak się spisuje ? Stoję przed podobnym dylematem i poważnie zastanawiam się nad IP8750

Juriko
09-12-2016, 15:07
Wiem że odgrzewam kotleta - ale co ostatecznie wybrałeś i jak się spisuje ? Stoję przed podobnym dylematem i poważnie zastanawiam się nad IP8750
Moim zdaniem bardzo dobry wybór. Można jeszcze zastanowić się nad 2x tańszą Canon PIXMA iX6850. Brakuje jej szarego atramentu i możliwości druku na płytach, poza tym to samo. Na szczęście obie korzystają z kartridży CLI551 które mają tanie zamienniki.