PDA

Zobacz pełną wersję : Lusterko staneło w połowie

phantomek
14-05-2007, 09:57
Przez ostatni weekend siedzielismy na wyscigach, kumpel robil d70s, w pewnym momencie na wyswietlacz wrzucilo mu err, zdejmujemy obiektyw, a w srodku, lusterko zatrzymalo sie w polowie. Migawka chyba sie otwiera, a lustro jak stało tak stoi.
Domyslam sie ze padl mechanizm podnoszenie lustra.
Ile to moze kosztowac ??
A moze cos innego moglo sie stac??

pebees
14-05-2007, 09:59
Rozumiem, że wyjęcie baterii nie pomogło?

Jakubas
14-05-2007, 10:11
Nie wiem jak w Sandomierzu, ale ja ostatnio robilem aparat w serwisie w Gdansku, u kolesia poleconego przez... uwaga uwaga... serwis NP. Do wymiany mialem uklad sterowania migawka, dolna lamelke i uklad przeniesienia przyslony, ktory jest z tego co wiem mechanicznie polaczony z ukladem podnoszenia lustra (wg serwisanta). Przelozenie powyzszego ukladu z F80 kosztowalo mnie 80 zl + robocizna (ktorej nie placilem, bo koles nie zauwazyl od razu usterki ukladu przeslony).
Moim zdaniem koszt naprawy w Gdansku wynioslby do 200 zl (choc to spekulacja tylko), a serwis moge z czystym sumieniem polecic.

Dla zainteresowanych - Andrzej Trojanowicz, serwis we wrzeszczu na Sobótki, 058 341 09 16

Phantomek, jesli nie bedziesz mial innych opcji, to podeslij do mnie puche, zawioze ja do tego serwisu.

PS. Mam nadzieje, ze nikomu nie przeszkadza reklama, jaka zrobilem temu serwisowi, ale po prostu doszedlem do wniosku, ze jest co polecac. Moze ktos skorzysta.

Pozdrawiam

skos
14-05-2007, 10:47
Rozumiem, że wyjęcie baterii nie pomogło?

no właśnie nic mu nie pomaga nawet reset :) dzisiaj wysyłam do Nikon Polska jestem ciekaw ile będzie to kosztować :( ale jeszcze się zastanawiam nad wysłaniem do nikona :P

phantomek
14-05-2007, 10:56
Jakubas, dzieki za info.
Zaraz tu ze skosem pomyślimy jak to zrobic. Bo aparat jest potrzebny na 1-3 czerwca, a wątpie ze NP go zrobi do tego czasu, a gwarancja chyba juz sie skonczyla.

Czornyj
14-05-2007, 11:05
Jeśli bliżej wam będzie do Krakowa, to możecie ew. zadzwonić do Kadei 012 4291028

phantomek
14-05-2007, 11:12
A to nie wazne czy to krakow, gdansk czy honk kong, wazne zeby przed koncem maja bylo gotowe :)

Rafał_Sz
14-05-2007, 15:07
A to nie wazne czy to krakow, gdansk czy honk kong, wazne zeby przed koncem maja bylo gotowe :)
To w takim wypadku proponuję Japonię, powinni zrobić na poczekaniu ... :lol:

skos
14-05-2007, 16:07
To w takim wypadku proponuję Japonię, powinni zrobić na poczekaniu ... :lol:

to w takim razie zostaje tylko japonia :P