PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Południca - Anna

galaza
31-07-2015, 10:05
Portret powstał przy okazji sesji do mojego bestiariusza.
Jak obrobię zdjęcie główne to zamknę wątek wisienką a w międzyczasie proszę o uwagi :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.galaza.pl/prace/foto/poludnica.jpg)

galaza
03-08-2015, 07:46
Nikt-nic?

bajcy
03-08-2015, 08:53
Mnie osobiście bardzo przypada do gustu. Tytuł zapożyczony z Wiedźmina?:D
Jedynie do czego bym się mógł przyczepić, to do lewej dłoni, która mogłaby być w całości ostra.
Pozdrawiam
Janusz

RaditZ
03-08-2015, 12:26
Ja, ja!

Nasycenie niebieskościami prawego oka różni się znacząco od lewego - heterochromia? Jak nie to wg mnie do poprawki. I może całość dosłownie kapeczkę zimniej, albo podnieść na krzywych tylko cienie w kanale B.

Poza tym fajnie, rozmazana ręka mi nie przeszkadza

Ned Stark
03-08-2015, 13:11
Południca jakoś mało ciepła.

RaditZ
03-08-2015, 15:21
Południca jakoś mało ciepła.
Patrząc na obróbkę i chłód oczu chyba miało być zimno - dlatego j.w. napisałem jeszcze zimniej :D

Xavier80
03-08-2015, 20:42
Faktycznie coś z tymi oczami nie tak:) Dla mnie nie podobają się kolory, takie jakby trupie. Za to podoba mi się charakteryzacja i poza:)

mOSAd
07-11-2015, 02:06
Słabe światło małej lampki centralnie, zbyt się odcina od reszty. Lampa albo tylko blenda z lewej dałaby lepszy efekt. Niewykorzystane w pełni światło kontrowe, choć trochę go widać na wianku. Zbyt jasna prawa strona odwraca uwagę i pogrubia rękę. Chyba za blisko modelki - za szeroki kąt i perspektywa dodatkowo coś dorzuca od siebie niefajnego. Może coś zwróconego w inną stronę masz i byłoby lepsze? Obejrzyj pod tym kątem może. Zamysł fajny.

galaza
12-11-2015, 10:52
Światło z YN 565 II na ful przez Roundflash, jak wspomniałem to nie był główny temat sesji a szybkie portrety w przerwach w pozowaniu w południowym 35 stopniowym słońcu :)
Obiektyw to 85 mm 1.8 D :)
Dzięki za krytykę, teraz będę miał kilka luźniejszych dni to zajmę się w końcu tą sesją...