PDA

Zobacz pełną wersję : D3200 niedoskonałość lustra

usernik
29-07-2015, 20:46
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem nowym uzytkownikiem na forum i nowym uzytkownikiem swojej pierwszej lustrzanki. Zakupilem nowke sztuke D3200, zaczalem ogladac ze wszytkich stron, wiadomo radocha, zdjalem dekielek i lukam z przejeciem na lustro. Fajne fajne ale przy krawedzi jest jakby ryska-plamka. Malutka, ale jednak jest. No i pytanie do Was, czy to powszechne, normalne, kazdy z Was ma cos tam na lustrze? Czy do serwisu? Ciekawi mnie rowniez czy w wizjerze widzimy obraz odbity od calej powierzchni lustra czy ma ono pewien zapas? Ostatnimi czasy zauwazam ze praktycznie kazdy zakupiony sprzet ma jakas niedoskonalosc. Kolejna rzecz to w wizjerze widze przy dolnej krawedzi plamke, nie jest ostra. I nie wiem czy to z lustra czy z matowki. Ale nie jest nia ta ryska. Raczej. Nic sam czyscic nie chce. Nie wiem jak serwis Nikona ustosunkowuje sie do tego typu poprawek. Dzwonilem dzis, odebrala pani, srednio sympatyczna, powiedziala ze to raczej normalne ale dla swojego spokoju moge zamowic kuriera po aparat. Wybieram sie na pokazy Air Show 22 sierpnia i nie wiem czy aparat wroci do tego czasu. Dzieki Panowie i Panie za kazda konstruktywna odpowiedz na mojego przydlugiego posta. Pozdrawiam.

utrecht
31-07-2015, 23:02
Ja jak kupiłem nówkę sztukę D3200 to pierwsze co zacząłem focić i oglądać zdjęcia. Ale powiedzmy że rozumiem/nie tych co oglądają aparat :]
PS. lustro nie jest całe jednakowe.

usernik
01-08-2015, 11:36
Ja tez robie zdjecia, ale poki aparat jest nowy to moze warto od razu oddac go do serwisu, bo pozniej powiedza ze to ja...