Zobacz pełną wersję : Język Polski nikon d5200
Witam serdecznie forumowiczów. Stałem się szczęśliwym posiadaczem Nikona d5200. Aparat jest super. Niestety mam jednak pewien problem... Cale menu mam do wyboru jedynie w 2 jezykach, angielskim oraz chińskim... Niestety nawet wujek google mi nie pomógł... Dlatego zwracam sie do Was z uprzejmą prośbą o pomoc. Może ktoś spotkał się już z tym problemem i jest w posiadaniu jakiegoś patcha z językiem Polskim bądź ma informacje gdzie go znaleść. Niestety wizyta w serwisie nikona odpada ponieważ mieszkam na wyspach więc raczej nie będą mieli na "stanie" języka polskiego.
Możesz sobie jedynie wybrać j.angielski. Nic więcej nie zrobisz.
To aparat z dalekiego wschodu i przeznaczony tylko na tamten rynek, więc dostępne tylko te 2 języki.
Moim skromnym zdaniem stałeś się raczej nieszczęśliwym posiadaczem body z dystrybucji chińskiej. Niestety nie ma możliwości ustawienia języka polskiego. Były już takie przypadki na forum i był też taki temat. Niestety nieraz nie opłaca się oszczędzać na dystrybucji z kraju który nie obsługuje języka polskiego.
A może by tak wgrać update z polskiej strony nikona? Spróbować nie zaszkodzi, body z dystrybucji azjatyckiej więc jest szansa, że język nie przybędzie ale może akurat, nic innego mi do głowy nie przychodzi.
A może by tak wgrać update z polskiej strony nikona? Spróbować nie zaszkodzi, body z dystrybucji azjatyckiej więc jest szansa, że język nie przybędzie ale może akurat, nic innego mi do głowy nie przychodzi.Ale ten aparat, co ty masz, to nie jest ten co jest sprzedawany w Polsce. To, że oba mają znaczek D5200 nie oznacza tego samego modelu.Próba wgrania softu z innego modelu, o ile w ogóle na to aparat pozwoli, zakończy się śmiercią aparatu.
Dziękuję wszystkim za pomoc. Macie racje co do jednego, nie da się wgrać języka polskiego do aparatu(rozmawiałem z serwisem nikona z oddziałem w Polsce). Jeżeli chodzi o język powiedzmy, że nie jest to aż tak gruby dla mnie problem, ponieważ na codzień przebywam w UK(jednakże wiadomka,że polskie menu bylo by super sprawą:)). Na aparacie nie chciałem zaoszczędzić tylko tak jak pisałem mieszkam na wyspach wię całkiem możliwe, że akurat w moim modelu się trafiło menu bez pl. Dziękuje jednak wszystkim za zainteresowanie
Na wyspach sprzedają takie same jak w Polsce, czy USA.
Te bez polskiego języka są z dalekiej Azji, bez europejskiej gwarancji, więc jak zapłaciłeś w miarę normalną ceną, to dałeś się nabić w butelkę. Te aparaty są ~15-20% tańsze.