PDA

Zobacz pełną wersję : LArmor do reklamacji?

ivonne
27-07-2015, 11:18
Witajcie!
Po zakupie D7100 (rok temu) od razu kupiłam naklejaną osłonkę Larmor. Wczoraj wyjmuję aparat z torby, montuję na statywie, patrzę - pęknięcie (prawy dolny róg, kilka mm od brzegu)! W pierwszej chwili odeszła mi ochota na zdjęcia - po pobieżnej analizie stwierdziłam, że pęknięty jest LCD, a nie osłona, gdyż ta nie ma wypukłości wyczuwalnej palcem, a pod spodem widać jakby bąbel powietrza... hmmm, nie wiem jak to ująć. Wygląda to tak, jakby od spodu, od strony kleju ktoś wbił cyrkiel czy coś ostrego, od tego miejsca rozeszła się rysa w dwie strony... Być może nie "poszedł" ekran, a osłona, ale czemu od wewnątrz? Czemu bez "urazu"? Dziś rano chciałam to jeszcze zanalizować, bo ta sprawa nie daje mi spać, i okazało się, że kruszy się brzeg osłony... Boję się ją nawet zdjąć osłony, żeby nie okazało się, że jednak z ekranem jest coś nie tak albo żeby drobinki osłony nie zarysowały mi ekranu...
Czy w ogóle takie rzeczy podlegają reklamacji? Niczym nie uderzyłam, aparat transportuję w torbie.
Pozdrawiam!

Aras
27-07-2015, 12:13
Coś takiego?

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/07/e896e5c33ae776d8-2.jpg
źródło (http://images68.fotosik.pl/1071/e896e5c33ae776d8.jpg)
U mnie stało się to na osłonie do D700 - szkło GGSIV - to chyba to samo co Larmor.
Aparat leżał w plecaku, na pewno nie był niczym uderzony... po wyjęciu taka niespodzianka.

ivonne
27-07-2015, 12:33
Coś takiego?

Tak! :) Czyli jednak osłonka, nie LCD...
Reklamowałeś to czy odpuściłeś?

Aras
27-07-2015, 16:09
Nie reklamowałem, bo kupiłem bezpośrednio w Chinach. Zresztą już chyba z rok temu. Po prostu założyłem drugą taką samą.

robank
03-08-2015, 14:25
@ivonne @aras mam pytanie odnośnie słonki bo zamierzam właśnie kupić GGS LARMOR IV do mojego d610 a na tyle co przejrzałem opinii to wszędziej jest na temat czy i jak pasuje czy są bąbelki powietrza itp Ja ma pytanie odnośnie redukcji odblasków słońca i widoczności zdjęć w pełnym słońcu....zdaje egzamin, poprawia widoczność ?
pozdrawiam

dmk
03-08-2015, 15:04
Mi do d800 pasowało idealnie. W poprzednim aparacie ta osłona pękła mi w czasie transportu w torbie :/

robank
03-08-2015, 16:56
@dmk czyli warto zainwestować te pare zł czy szukać coś innego ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk