PDA

Zobacz pełną wersję : Corel PaintShop Pro X7

VitaVm13
23-07-2015, 15:49
Witam. Przesiadłem się na ten program z Capture NX-D i mam parę pytań:
czy gdzieś jest opcja automatycznej korekty dystorsji? Zauważyłem że w tym programie inaczej są przetwarzane RAW-y a mianowicie kolory. Widać to na skórze która wygląda lepiej jednak szumy są bardziej kolorowe, czy można w jakiś sposób pozbyć się tych kolorków w szumach? Próbowałem różnych metod ale nigdy nie osiągnąłem efektu jak w Capture NX-D.

VitaVm13
27-07-2015, 18:30
Czy w erze capture one i lightroom reszta boi się przyznać do innego programu czy rzeczywiście jestem jedynym który ma paint shop pro ?

Carlos_lo
27-07-2015, 22:56
chyba tak, i tu masz pole do popisu;)

Borat1979
28-07-2015, 00:43
Czy w erze capture one i lightroom reszta boi się przyznać do innego programu czy rzeczywiście jestem jedynym który ma paint shop pro ?
Jak ktoś korzysta z LR to po co mu Corel? Przecież to programy do innych zastosowań.

VitaVm13
28-07-2015, 06:36
Ja myślę że te dwa programy służą do tego samego, ale jako nowicjusz i amator mogę się mylić. Jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania odnośnie funkcji i używania tego programu może pisać chętnie podzielę się doświadczeniami. Przecież nie wszyscy muszą używać capture one lub lightroom i nie musimy się tego wstydzić.

gALL
28-07-2015, 09:26
Są tacy co używają DxO, Bibble, Aperture, Affinity czy Gimpa. Nikt nie ma kompleksów.