PDA

Zobacz pełną wersję : Wypożyczalnia Foto-Net wysyłkowo

barracuda
19-07-2015, 10:26
Planuję wypożyczenie obiektywu, niestety siedziba firmy jest daleko od mojego miejsca zamieszkania, więc muszę skorzystać z wysyłki. Korzystał już ktoś z tej formy wypożyczenia w firmie Foto-Net ?
Mam pewne obawy związane z tym, że obiektyw jest dość drogi i trzeba najpierw wpłacić kaucję około 3tys. zł.

barracuda
20-07-2015, 21:06
Serio nikt tu tak nie wypożyczał?

zoom2
20-07-2015, 23:44
Na tym forum jak na wiekszosci forow internetowych udzilelaja sie glownie konfabulatorzy powielajacy glupoty przeczytane w necie. Nie znaczy to, ze na tym forum nie ma rzetelnych zawodnikow wypowidajacych sie w kwestiach sobie dobrze znanych, ale ci rzeetelni sa w mniejszosci.
Nigdy nie korzystalem z tej firmy ale wielokrotnie korzystalem z takich wypozyczalni jak : PHOTO-RENT, SIGMA PRO CENTRUM, czy tez niezwykle solidnego i przemilego facete z Wrocławia.
Jesli masz jakies pytania co do przemyslen na temat wypozyczania to wal smialo. Bardzo interesuja mnie twoje dylematy i chetnie pomoge ci je rozwiklac. . Oczywiscie jako ten kto nie korzystal z firmy ktora cie interesuje mozesz domyslnie uznac mnie za kolejnego konfabulatora .

darek6902
21-07-2015, 01:28
Oczywiscie jako ten kto nie korzystal z firmy ktora cie interesuje mozesz domyslnie uznac mnie za kolejnego konfabulatora .

Zdaje się, że jednak korzystałeś z firmy, która pytającego interesuje :)
Z tego co wiem, to Foto-Net jest właśnie przedstawicielem SIGMA PRO CENTRUM. Sam Foto-Net to rzetelna firma. Sporo tam kupowałem i piszę to z czystym sumieniem. Pozostaje jedynie bezpieczeństwo samego transportu.

zoom2
21-07-2015, 02:41
Z tego co wiem, to Foto-Net jest właśnie przedstawicielem SIGMA PRO CENTRUM. Sam Foto-Net to rzetelna firma. Sporo tam kupowałem i piszę to z czystym sumieniem. Pozostaje jedynie bezpieczeństwo samego transportu.
Mozliwe , ze masz racje. Ja korzystalem z warszawskiego oddzialu Sigma Pro Centrum.

barracuda
21-07-2015, 09:36

No zgadza się, Foto-Net to przedstawiciel Sigmy. Wolałbym wypożyczyć ten obiektyw np. w Poznaniu, bo tam mam dośc blisko żeby odebrać osobiście, ale nie mają jeszcze na stanie sigmy 150-600 do Nikona. Dlatego muszę skorzystać z wysyłki z Sopotu. Generalnie martwią mnie dwie rzeczy, po pierwsze to wpłata zaliczki zanim dostanę sprzęt oraz czy obiektyw dotrze na czas.

MR
21-07-2015, 21:47
jeżeli chodzi o http://www.foto-net.pl/sklep/ to polecam z czystym sumieniem. Jeżeli chodzi o sklep foto- najlepszy z jakim się spotkałem. Sadząc po kolejkach któe są kiedy tam jestem raczej nie ma się obawiać.

barracuda
22-07-2015, 22:30
Dzięki. Każdy pozytywny głos upewnia mnie w przekonaniu, że można wypożyczać. Niestety po ostatnich doświadczeniach na allegro z kupnem telefonu moje zaufanie do handlu online trochę upadło.

Rafał_Sz
24-07-2015, 09:50
Dzięki. Każdy pozytywny głos upewnia mnie w przekonaniu, że można wypożyczać. Niestety po ostatnich doświadczeniach na allegro z kupnem telefonu moje zaufanie do handlu online trochę upadło.

Jeśli lokalizacja w Poznaniu nie jest problemem, to http://www.cyfrowe.pl/uslugi-foto/wypozyczalnia-sprzetu-fotograficznego-i-wideo.html

barracuda
24-07-2015, 18:49
Jeśli lokalizacja w Poznaniu nie jest problemem, to http://www.cyfrowe.pl/uslugi-foto/wypozyczalnia-sprzetu-fotograficznego-i-wideo.html

Poznań najbardziej by mi odpowiadał, ale niestety nie mają Sigmy 150-600 z mocowaniem Nikona :(