Zobacz pełną wersję : Pasek Nikon BlackRapid AN-SBR2
Czy ktoś posiada i używa tego paska? Warto w niego zainwestować, czy może w kwocie 80euro tudzież 330zł znajdzie się coś lepszego?
Głównie zależy mi na odciążeniu karku gdy się pół dnia chodzi po mieście zwiedzając...
To zamiast nosić aparat na szyi jak ruski czy japoński turysta, przewieś go przez ramię.
A jak chcesz coś innego niż zwykły pasek, a spełniającego swoje zadanie, to masz tego całą masę na allegro - wystarczy wpisać "quick strap", czy "reporter pro"
Co jest dostępne na necie wiem. Pytam o opinię o konkretny pasek...
Dokładnie to samo co każdy inny BlackRapid - tylko, że ten jest żółty i z daleka rzuca się w oczy.
Miałem rok temu pożyczonego podobnego, tylko na 2 aparaty - jakoś nie mogłem się przekonać za co każą sobie tyle płacić.
Mam od lat i polecam pasek na szyję PeakDesign Slide. http://www.cyfrowe.pl/aparaty/peakdesign-slide-pasek-na-szyje.html
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Ja używam bliźniaczego paska BlackRapid Sport (http://blackrapid.cloudapp.net/products/sport). Jestem bardzo zadowolony, przede wszystkim właśnie z odciążenia karku. Pasek wygodnie i stabilnie leży, fajne są takie klamerki na pasku pozwalające ustawić w jakim zakresie aparat może się poruszać. Mniej wygodne jest w nim to, że jeśli chcę podpiąć 70-200 2.8 za uchwyt do statywu to muszę przepiąć karabińczyk i to, że w torbie zajmuje trochę miejsca. Żeby sobie ułatwić, dokupiłem jedno dodatkowe zapięcie (wkręt) i na stałe mam przykręcone do uchwytu 70-200. Wtedy przepięcie to sekundy. W każdym razie polecam, ja jestem zadowolony. Choć nie ukrywam, że mógłby być tańszy.
Taki pasek raczej ma sens gdy jest zapięty do solidnego mocowania statywowego na obiektywie (np 70-200 czy więcej). Widziałem kiedyś zdjęcie gwintu do statywu wyrwanego ze spodu aparatu przez tego typu wynalazek.
Taki pasek raczej ma sens gdy jest zapięty do solidnego mocowania statywowego na obiektywie (np 70-200 czy więcej). Widziałem kiedyś zdjęcie gwintu do statywu wyrwanego ze spodu aparatu przez tego typu wynalazek.
A na widziałem dziesiątki aparatów po upadku na ziemie od noszenia ich na zwykłym pasku.
Mam pasek mocowany do gwintu już trochę czasu i nawet zastępowane D610 z 24-70/2.8VC i lampą błyskową nie wyrywają gwintu.
Miał ktoś może styczność z GGS Fotospeed F1 Kingkong Black?
Zamówiłem go, ale nigdzie nie mogę doczytać jak się sprawuje podstawa mocowania z obrotowym karabińczykiem. Czy da radę przy D800 z gripem +70-200 lub 120-400?
Trochę mnie uspokaja dodatkowy pasek strap mocowany do body. Mam nadzieję, że będzie warto wejść w tego Fotospeeda i puszka ze szkłem nie wyląduje na glebie.