PDA

Zobacz pełną wersję : Pasek Nikon BlackRapid AN-SBR2

Fludi
17-07-2015, 23:18
Czy ktoś posiada i używa tego paska? Warto w niego zainwestować, czy może w kwocie 80euro tudzież 330zł znajdzie się coś lepszego?
Głównie zależy mi na odciążeniu karku gdy się pół dnia chodzi po mieście zwiedzając...

GonzoG
17-07-2015, 23:35
To zamiast nosić aparat na szyi jak ruski czy japoński turysta, przewieś go przez ramię.

A jak chcesz coś innego niż zwykły pasek, a spełniającego swoje zadanie, to masz tego całą masę na allegro - wystarczy wpisać "quick strap", czy "reporter pro"

Fludi
18-07-2015, 00:02
Co jest dostępne na necie wiem. Pytam o opinię o konkretny pasek...

GonzoG
18-07-2015, 02:56
Dokładnie to samo co każdy inny BlackRapid - tylko, że ten jest żółty i z daleka rzuca się w oczy.
Miałem rok temu pożyczonego podobnego, tylko na 2 aparaty - jakoś nie mogłem się przekonać za co każą sobie tyle płacić.

Darek66
18-07-2015, 08:09
Mam od lat i polecam pasek na szyję PeakDesign Slide. http://www.cyfrowe.pl/aparaty/peakdesign-slide-pasek-na-szyje.html

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

IT
18-07-2015, 10:48
Ja używam bliźniaczego paska BlackRapid Sport (http://blackrapid.cloudapp.net/products/sport). Jestem bardzo zadowolony, przede wszystkim właśnie z odciążenia karku. Pasek wygodnie i stabilnie leży, fajne są takie klamerki na pasku pozwalające ustawić w jakim zakresie aparat może się poruszać. Mniej wygodne jest w nim to, że jeśli chcę podpiąć 70-200 2.8 za uchwyt do statywu to muszę przepiąć karabińczyk i to, że w torbie zajmuje trochę miejsca. Żeby sobie ułatwić, dokupiłem jedno dodatkowe zapięcie (wkręt) i na stałe mam przykręcone do uchwytu 70-200. Wtedy przepięcie to sekundy. W każdym razie polecam, ja jestem zadowolony. Choć nie ukrywam, że mógłby być tańszy.

jarol
31-07-2015, 03:41
Taki pasek raczej ma sens gdy jest zapięty do solidnego mocowania statywowego na obiektywie (np 70-200 czy więcej). Widziałem kiedyś zdjęcie gwintu do statywu wyrwanego ze spodu aparatu przez tego typu wynalazek.

GonzoG
31-07-2015, 08:19
Taki pasek raczej ma sens gdy jest zapięty do solidnego mocowania statywowego na obiektywie (np 70-200 czy więcej). Widziałem kiedyś zdjęcie gwintu do statywu wyrwanego ze spodu aparatu przez tego typu wynalazek.
A na widziałem dziesiątki aparatów po upadku na ziemie od noszenia ich na zwykłym pasku.

Mam pasek mocowany do gwintu już trochę czasu i nawet zastępowane D610 z 24-70/2.8VC i lampą błyskową nie wyrywają gwintu.

mex
24-08-2015, 13:17
Miał ktoś może styczność z GGS Fotospeed F1 Kingkong Black?
Zamówiłem go, ale nigdzie nie mogę doczytać jak się sprawuje podstawa mocowania z obrotowym karabińczykiem. Czy da radę przy D800 z gripem +70-200 lub 120-400?
Trochę mnie uspokaja dodatkowy pasek strap mocowany do body. Mam nadzieję, że będzie warto wejść w tego Fotospeeda i puszka ze szkłem nie wyląduje na glebie.