PDA

Zobacz pełną wersję : Ładowarka MH-24

rafnal
08-07-2015, 18:33
Jak rozłączyć - bez uszkadzania - adapter "europejski" od ładowarki (oryginalna wtyczka to "hamerykańska"). Podłączyłem na wcisk a wyrwać się nie da

GonzoG
08-07-2015, 18:41
Bo na wcisk trzeba podłączyć.
A wyciąga się wciskając zatrzaski - masz 2 małe wgłębienia w adapterze.

"wyrwać" też się da, ale trzeba to zrobić umiejętnie. I nawet nie trzeba specjalnie siły używać.

Tesla93
14-08-2015, 02:21
Witam, mam również pytanie odnośnie ładowarki MH-24, mianowicie podłączyłem do ładowanie, dziś kupiony oryginalny akumulator(do D5100), trwało to jakieś 3 godziny po których dioda wygasła zamiast świecić stale. To samo zrobiłem z drugą rozładowaną baterią i praktycznie przebiegło to w taki sam sposób (na aparacie teoretycznie pokazuje ze jedna i druga bateria jest naładowana ). Pytanie czy przypadkiem nie jest coś nie tak z ładowarką? Z góry dziękuję za odpowiedź.

dalimibanana
14-08-2015, 12:57
Wcześniej też się tak zdarzało czy to w przypadku tylko tej baterii? U mnie w Sonym raz zapali się na zielono, raz zgaśnie więc może ładowarka coś świruje? Jednakże w moim przypadku tak czy siak bateria jest pełna.

Tesla93
14-08-2015, 13:47
Raczej ładowarka coś świruje, no ale tak jak napisałem wyświetla się że jest pełna bateria gdy włożę ją do aparatu. Zobaczymy jak to będzie miało wpływ na użytkowanie. Jeśli ktoś miał podobnie niech się wypowie w tej kwestii. Z góry dziękuję !