Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Modelka nr 2
Myślałam, że uda mi się wrzucać wszystko do jednego wątku, ale nie można edytować pierwszego posta, aby zmienić temat - trudno, zatem zakładam nowy wątek ;)
Jedna z ostatnich sesji, poproszę o opinie i, jeśli łaska, sugestie :)
1.
2.
3.
4. Żeby nie było, że wszystko czarno-białe :D
5.
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
RigorMortis
08-07-2015, 11:05
Z papierosem to dobrze wyglądała Marlena Dietrich, dla niej był zupełnie naturalny. http://www.polskieradio.pl/9/325/Artykul/983146,Polski-slad-w-zyciu-Marleny-Dietrich
Na wszystkich zdjęciach modelka trzyma papierosa ostentacyjnie i nienaturalnie, nie wiem kto tu jest ważniejszy modelka czy papieros. Miało być szykownie, a wyszło jakby gimnazjalistka paliła fajki za przystankiem.
Pani bardzo podobna do Ewy Błachnio z LIMO.
zbyszekD7000
08-07-2015, 14:22
Dokładnie takie samo odniosłem wrażenie że to papieros jest tu motywem przewodnim, a modelka tylko tłem, dodatkowo jeśli już robisz modelkę z bliska to te kosmyki włosów na twarzy można było poprawić.
Hm...A powiedzcie mi, czy jakbym wrzuciła 5 innych zdjęć i jedno z papierosem, to też by szło to tak odebrać? Mam na myśli, czy ilość zdjęć z tym 'dodatkiem' stwarza to wrażenie czy sposób kadrowania?
Wrzuciłam zdjęcia o jednej tematyce, był to jeden z wielu epizodów w większej sesji, także nie należy tego odbierać tak, że fociłam przez dwie godziny modelkę z papierosem, bo mi zależało na promocji złego nałogu :D
RigorMortis
08-07-2015, 23:54
A skąd my mamy to wiedzieć, przecież to Ty wybierasz zdjęcia, do pokazania. Z reguły wybiera się najlepsze, ze wspólnym mianownikiem. Tu akurat tym mianownikiem jest dla mnie palenie, a raczej sam papieros.
Nie chodzi o to, że zdjęcia są promowaniem palenia, a o to że całość się nie składa
Dla mnie broni się tylko piątka, chociaż przydałby się szerszy kadr i nieobcięta ręka.
Popieram... Po pierwsze... fajek do kosza, bezpowrotnie... Po drugie, wybieram zdjęcie #5 a pozostałe są (moim zdaniem) pomijalne.
RigorMortis, dlatego lepiej byłoby oceniać poszczególne zdjęcia - od oceniania całości jest chyba inny dział (czyt. reportaż ;)).
A co do szerszego kadru - chodzi Ci o to, że ręka jest przecięta przez dwa końce kadru, czy po prostu powinna być ucięta w innym miejscu, np. niżej?
KaarooL, dzięki za opinię.
Zatem ciąg dalszy, co powiecie na te zdjęcia?
6.
7.
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
na 6. to jestem ja w peruce.
Zapewne wiele kobiet mogłoby to powiedzieć :D
Może jeszcze ktoś, coś...? ;)
zbyszekD7000
11-07-2015, 22:48
To że papieros jest motywem przewodnim nie decyduje o tym seria zdjęć z papierosem, ale to jak modelka pozuje, zwłaszcza na 1,2,3 sama wskazująć co na zdjęciu jest najważniejsze
Gdyby ma siódmym minkę miała mniej skwaszoną... Kiedy kobitki focą kobitki, to uśmiechu zwykle nie brakuje...