PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Modelka nr 2

Noele
07-07-2015, 18:07
Myślałam, że uda mi się wrzucać wszystko do jednego wątku, ale nie można edytować pierwszego posta, aby zmienić temat - trudno, zatem zakładam nowy wątek ;)

Jedna z ostatnich sesji, poproszę o opinie i, jeśli łaska, sugestie :)

1.
2.
3.
4. Żeby nie było, że wszystko czarno-białe :D
5.

//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

RigorMortis
08-07-2015, 11:05
Z papierosem to dobrze wyglądała Marlena Dietrich, dla niej był zupełnie naturalny. http://www.polskieradio.pl/9/325/Artykul/983146,Polski-slad-w-zyciu-Marleny-Dietrich
Na wszystkich zdjęciach modelka trzyma papierosa ostentacyjnie i nienaturalnie, nie wiem kto tu jest ważniejszy modelka czy papieros. Miało być szykownie, a wyszło jakby gimnazjalistka paliła fajki za przystankiem.
Pani bardzo podobna do Ewy Błachnio z LIMO.

zbyszekD7000
08-07-2015, 14:22
Dokładnie takie samo odniosłem wrażenie że to papieros jest tu motywem przewodnim, a modelka tylko tłem, dodatkowo jeśli już robisz modelkę z bliska to te kosmyki włosów na twarzy można było poprawić.

Noele
08-07-2015, 20:12
Hm...A powiedzcie mi, czy jakbym wrzuciła 5 innych zdjęć i jedno z papierosem, to też by szło to tak odebrać? Mam na myśli, czy ilość zdjęć z tym 'dodatkiem' stwarza to wrażenie czy sposób kadrowania?
Wrzuciłam zdjęcia o jednej tematyce, był to jeden z wielu epizodów w większej sesji, także nie należy tego odbierać tak, że fociłam przez dwie godziny modelkę z papierosem, bo mi zależało na promocji złego nałogu :D

RigorMortis
08-07-2015, 23:54
A skąd my mamy to wiedzieć, przecież to Ty wybierasz zdjęcia, do pokazania. Z reguły wybiera się najlepsze, ze wspólnym mianownikiem. Tu akurat tym mianownikiem jest dla mnie palenie, a raczej sam papieros.
Nie chodzi o to, że zdjęcia są promowaniem palenia, a o to że całość się nie składa
Dla mnie broni się tylko piątka, chociaż przydałby się szerszy kadr i nieobcięta ręka.

KaarooL
09-07-2015, 05:35
Popieram... Po pierwsze... fajek do kosza, bezpowrotnie... Po drugie, wybieram zdjęcie #5 a pozostałe są (moim zdaniem) pomijalne.

Noele
09-07-2015, 17:36
RigorMortis, dlatego lepiej byłoby oceniać poszczególne zdjęcia - od oceniania całości jest chyba inny dział (czyt. reportaż ;)).
A co do szerszego kadru - chodzi Ci o to, że ręka jest przecięta przez dwa końce kadru, czy po prostu powinna być ucięta w innym miejscu, np. niżej?

KaarooL, dzięki za opinię.

Zatem ciąg dalszy, co powiecie na te zdjęcia?

6.

7.

//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

sufenta
09-07-2015, 17:38
na 6. to jestem ja w peruce.

Noele
10-07-2015, 19:23
Zapewne wiele kobiet mogłoby to powiedzieć :D

Noele
11-07-2015, 22:42
Może jeszcze ktoś, coś...? ;)

zbyszekD7000
11-07-2015, 22:48
To że papieros jest motywem przewodnim nie decyduje o tym seria zdjęć z papierosem, ale to jak modelka pozuje, zwłaszcza na 1,2,3 sama wskazująć co na zdjęciu jest najważniejsze

KaarooL
12-07-2015, 06:53
Gdyby ma siódmym minkę miała mniej skwaszoną... Kiedy kobitki focą kobitki, to uśmiechu zwykle nie brakuje...