Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Centrum Konferencyjne w Katowicach
Proszę o komentarze i oceny.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/07/ktw2plfjp_waxqqhs-1.jpg
źródło (http://s3.ifotos.pl/img/ktw2plfjp_waxqqhs.jpg)
Ciekawe kolory i super kadr :)
Podoba się, nawet bardzo :) W dużym formacie idealne na ścianę.
Dziwnie mi się patrzy na tę fotografię. Odnoszę wrażenie ciążenia kadru w prawo, za sprawą umieszczenia głównego budynku. Nie wiem czy nie lepiej byłoby dodać kadru po przekątnej w LD, pod warunkiem, że nie znajdzie się tam coś równie przyciągającego wzrok jak obiekt główny... Tak to widzę.
A ja nie zgodzę się z opinią Radka.. Trójkąt z lewej ładnie równoważy budynek z prawej, widać że kadr przypadkowy nie jest. Jak dla mnie nic nie ciąży, chociaż jest mz trochę ciasno. Cały obraz jest raczej "mocny" za sprawą obróbki, która mi się podoba, ale wrażenie psuje brak konsekwencji - mz
ściemnione niebo gryzie się z jego jasnym odbiciem w szybach budynku.
Co nie zmienia faktu że i tak z przyjemnością obejrzałem to zdjęcie :)
Dziwnie mi się patrzy na tę fotografię. Odnoszę wrażenie ciążenia kadru w prawo, za sprawą umieszczenia głównego budynku. Nie wiem czy nie lepiej byłoby dodać kadru po przekątnej w LD, pod warunkiem, że nie znajdzie się tam coś równie przyciągającego wzrok jak obiekt główny... Tak to widzę.
Problem dominacji prawej części kadru (w moim odczuciu z uwagi na duży oświetlony element budynku) dostrzegałem. Starałem się go zniwelować podbijając jasność trawy po lewej, oraz przyciemniając jej połać w PD.
A ja nie zgodzę się z opinią Radka.. Trójkąt z lewej ładnie równoważy budynek z prawej, widać że kadr przypadkowy nie jest. Jak dla mnie nic nie ciąży, chociaż jest mz trochę ciasno. Cały obraz jest raczej "mocny" za sprawą obróbki, która mi się podoba, ale wrażenie psuje brak konsekwencji - mz
ściemnione niebo gryzie się z jego jasnym odbiciem w szybach budynku.
Co nie zmienia faktu że i tak z przyjemnością obejrzałem to zdjęcie :)
Umknęło mi to jasne niebo odbijające się w budynku ... :???:
Dziękuję Wam bardzo za wypowiedzi w tym wątku i pokrewnym ("Sól z pieprzem").