PDA

Zobacz pełną wersję : Sabinka+ lampy power lux

aghra86
04-07-2015, 14:41
Cześć,

Potrzebuję wyzwolić SB-910 drogą radiową. Przy lampach studyjnych mam wyzwalacz powerlux. Czego potrzebuję, żeby sabinka wypaliła - czy jest jakiś odbiornik powerluxa do lamp systemowych czy wystarczy jakikolwiek odbiornik do lampy systemowej?
Chyba, że...
...jest inny sposób, żeby SB odpaliła się błyskiem lampy studyjnej? Bo przy ustawieniu remote nie chce za nic (próbowałam ustawiać SB pod różnymi kątami, myśląc, że światło nie dociera do fotoceli, ale to chyba nie to).
...jest sposób, żeby lampy studyjne odpaliły się błyskiem z SB, który nie jest wprost skierowany na fotocelę?

Będę wdzięczna. Kociokwiku trochę dostaję przy ustawieniach...

r_m
04-07-2015, 16:14
...jest inny sposób, żeby SB odpaliła się błyskiem lampy studyjnej? Bo przy ustawieniu remote nie chce za nic (próbowałam ustawiać SB pod różnymi kątami, myśląc, że światło nie dociera do fotoceli, ale to chyba nie to).

Czy masz w instrukcji SB-901 coś wyglądającego jak "SU-4"? ;)

aghra86
04-07-2015, 17:22
Mam i było ustawione. Znalazłam odpowiedź - siła błysku lampy studyjnej była za słaba... A ja myślałam, że chodzi o kierunek. Ech, no cóż, w każdym razie się udało :D
Dzięki, mimo to!

Jacek_Z
12-07-2015, 18:58
To zależy od tego gdzie błyskasz. Jak w małym jasnym pomieszczeniu to fotocele zobaczą nawet słaby błysk.
Kłopot to duze ciemne pomieszczenia albo otwarty teren.