Zobacz pełną wersję : Arduino
Witam!
Kupował ktoś może zamiennik Arduino i dodatki w Chinach? I może podać ew. namiary na w miarę sprawdzony sklep na ebay-u? Będę wdzięczny za pomoc.
ps. Generalnie chodzi o to, aby się pobawić. Szkoda mi kasy na nasze sklepowe oferty.
damian_g
03-07-2015, 21:47
Kupowałem klony ale na Aliexpress. Wg mnie lepsze warunki - jeśli cokolwiek jest nie tak, otwierasz dispute i kasa wraca. Trzeba tylko patrzeć na opinie sprzedawców.
Kupowałem klony ale na Aliexpress. Wg mnie lepsze warunki - jeśli cokolwiek jest nie tak, otwierasz dispute i kasa wraca. Trzeba tylko patrzeć na opinie sprzedawców.
A jak wyglądają koszty przesyłki, można płacić paypall?
thekrycha
04-07-2015, 10:23
A jak wyglądają koszty przesyłki, można płacić paypall?
Na ali wiele ofert ma darmową przesyłką, co do paypalla to nie jestem pewien, ale chyba nie da rady.
Dzięki za pomoc. Podpinać kartę kredytową alemu jednak nie bardzo mi się chce ;)
ja kupuje na ebay'u zawsze i nie wazne od kogo. jeszcze nigdy nie mialem niespodzianek... kupilem kilka arduino nano i mini i wszystko z nimi ok. poza tym juz z 3 skrzynki modulow, kabelkow, elementow elektronicznych, zlacz, plytek uniwersalnych i wszystkiego co sie przydaje. ZERO PROBLEMÓW!
Kupuj tam gdzie najtaniej i sie nic nie martw... jedynie co to z 3 tygodnie przesylka idzie...
Też kupuję na Ebay i jak dotąd wszystko dochodziło, czasami szybko, czasami długo, rekord to 7 tygodni :). Poza tym wszystko działa. Kupiłem Uno, Leonardo, kupę modułów, kabelków, samych układów, jak rejestry przesuwne, sterownik PWMów, drobnostki jak diody na tony, MagicLedy. Zawsze szukam sprzedawców z dużym procentem pozytywów i darmową wysyłką, płace przez payPala.
spiritus
09-07-2015, 00:40
Jeżeli chodzi o arduino i inne tego typu podobne rzeczy to z tego co koledzi mówili (zapaleni elektronicy) to jest to projekt otwarty. Sam możesz sobie zrobić takie amirezuino :)
Trochę zabawy z tym jest aaale jaka duma jak się ma własny mikrokomputer. Jak coś to pisz na PW bo wątku nie śledzę za bardzo.