PDA

Zobacz pełną wersję : Usuwanie niechcianych włosów

tetunio
03-07-2015, 18:41
Tutorial znajduje się pod linkiem poniżej. Problem jednego z użytkowników forum. Mam nadzieję, że przyda się też innym. Pozdro
TUTORIAL (https://youtu.be/C50fE4ZFPy4)

davi4
06-07-2015, 21:29
Dzięki za tutorial! Dla mnie właśnie największą bolączką przy retuszu, są odstające kosmyki ;-) dlatego każda wskazówka, jak usprawnić ten proces jest na wagę złota ;-)

tetunio
09-07-2015, 18:51
Dzięki za tutorial! Dla mnie właśnie największą bolączką przy retuszu, są odstające kosmyki ;-) dlatego każda wskazówka, jak usprawnić ten proces jest na wagę złota ;-)
Każde kilka sekund jest ważne jak robi się dużo zdjęć :-) pozdro

Wysłane z mojego Lenovo B8000-H przy użyciu Tapatalka

Misher
20-07-2015, 19:53
Niezle, zrobiłeś plamę na ogrodzeniu, wygladziles 10 cm włosów i jest jeszcze gorzej niż było... Myślałem, ze tu coś przełomowego pokażesz ale sie myliłem. Z tego tutoriala nie wynika nic poza tym, ze nie chciało Ci sie go zrobic porządnie.
Mówisz ze zajęłoby to ok godziny a ty w 15 min robiłeś najłatwiejsza cześć a na cięższych Ci sie nie chciało. W sensie zlałeś temat do ktorego podszedłes.

Phlearn i Fx-ray.com maja świetne tutki. Tez nie dłuższe niż 15 min a swietnie pokazane jak pracować z włosami.

Dla zainteresowanych: w Google wpisać hair retouch + fx-ray/phlearn.

tetunio
22-07-2015, 08:13
Niezle, zrobiłeś plamę na ogrodzeniu, wygladziles 10 cm włosów i jest jeszcze gorzej niż było... Myślałem, ze tu coś przełomowego pokażesz ale sie myliłem. Z tego tutoriala nie wynika nic poza tym, ze nie chciało Ci sie go zrobic porządnie.
Mówisz ze zajęłoby to ok godziny a ty w 15 min robiłeś najłatwiejsza cześć a na cięższych Ci sie nie chciało. W sensie zlałeś temat do ktorego podszedłes.

Phlearn i Fx-ray.com maja świetne tutki. Tez nie dłuższe niż 15 min a swietnie pokazane jak pracować z włosami.

Dla zainteresowanych: w Google wpisać hair retouch + fx-ray/phlearn.

Dlatego juz nie nagrywam przez takie marudy jak ty :-) Wiecznie tylko narzekacie...

Wysyłane z mojego LG-P940 za pomocą Tapatalk 2

Misher
22-07-2015, 08:42
Nie myl szczerości z marudzeniem ;)

KasiaWol
22-07-2015, 13:57
Faktycznie efekt dość niechlujny. W tutorialach powinno się szczególnie starannie pokazać retusz. Nie uważam się za mistrza photoshopa, nie tworzę tutoriali a mimo to jestem pewna, że zrobiłabym to lepiej. Nie ma co się obrażać tylko przyjąć uwagi do wiadomości i na przyszłość poprawić co się da :)

jacek_wozniak
26-07-2015, 11:39
na szybko przewinąłem, żeby zobaczyć różne etapy retuszu i ku zdziwieniu na końcu filmu było niedokończone zdjęcie z widocznymi ciapami od stempli i innych takich...
zadowalał Cię efekt końcowy na zdjęciu, że postanowiłeś podzielić się takim tutorialem?