PDA

Zobacz pełną wersję : PORZĄDNY pasek neoprenowy.

stig
30-06-2015, 13:54
Przez kilka lat używałem naprawdę świetnych pasków z neoprenu (nie pamiętam czy był to Matin, czy jakiś no-name). W każdym bądź razie były proste, normalne krótkie paski, bez żadnych napisów, czarne, wygodne, dobrze wykonane. Przez kilka lat, podczas których ich używałem – właściwie cały czas wyglądały jak nowe. Rok temu musiałem skompletować sprzęt ponownie, i znowu pojawiła się kwestia pasków. Oczywiście Allegro / Matin / neoprene – zamówiłem 2 nowe sztuki. Już po kilku miesiącach zaczęły się kiksy… Mianowicie ta parciana część paska, którą przeplata się przez ucha aparatu, przy łączeniu z częścią neoprenową, zaczęła się… skręcać. Ten płaski parciak jest (albo zrobił się) tak miękki, że po kilkukrotnym przekręceniu paska (wiadomo, że podczas długiego repo, zdarza się dość często) wygląda jak sznurek, jak zwinięta tasiemka. Plecionka jest po prostu zbyt luźno utkana, a co za tym idzie – ten element zbyt słaby żeby oprzeć się sile skręcającej. Niby pierdoła na poziomie takich, których nawet nie dostrzegam, ale ta – akurat niemożliwie mnie wQ…!
Wolałbym nie wydawać na pasek 100 czy 150 PLN, więc może jednak macie przetestowane jakieś konkretne modele, z którymi takie coś się nie dzieje? Polećcie coś proszę, w normalnej cenie i długości, nieprzekombinowanego, bez napisów…

WALOD
30-06-2015, 15:27
Od kilku lat używam pasków zakupionych w firmie - raysfoto.pl.
Szerokość 40 mm, proste, na skórzanych złączkach wyciśnięty (niewidoczny)napis MADE IN CHINA. Bardzo wygodne i cały czas wyglądają jak nowe. Dokładnie takie jak poniżej. Może to stara, dobra, chińska robota?
http://www.stopfoto.pl/jjc-pasek-neoprenowy-neck-strap-ns-n-czarny,4,13966,9069

stig
30-06-2015, 16:06
Dzięki za info, Walod.