Zobacz pełną wersję : Nikon D3100 Filmowanie nocą
BartixStudio
21-06-2015, 14:59
Hej mam do was pytanie otóż jakie ustawienia polecacie do nagrywania filmów nocą nikonem d3100 ?
ostatnio na automacie wiem ze sie nie nagrywa na auto ale prubowałem pojawiły się mi paski filmowanie ulicy lamp itd jak ustawić na manualu aby dobrze nagrywać nocą?
czy 1/50 kl/s i przysłona 3,5 to dobre ustawienia aby dobrze nagrywac noca ulice itd?
pomóżcie..
Nie ma ustawień filmowania w D3100. Jest tylko automat.
BartixStudio
23-06-2015, 18:54
Na manul sie napewno da prubowalem lecz przy sztucznym swietle mam klatkowanie paski... paatrzylem na yt inni tego nie maja ustawione maja na 1/50 iso 100 24fps i maja git ustawiam tak samo i nic..
BartixStudio
23-06-2015, 18:57
tutaj przyklad jak ktos ustawil i ma piekne nagranie noca https://www.youtube.com/watch?v=fFOdjATo-aM jak ja tak chcialem nagrac mi pojawily sie paski ....chodzi mi o sztuczne swiatlo.. czy ktos pomoze ??ustawilem aparat tak samo jak na filmie tym
1. Wiesz, że w języku polskim używa się czegoś takiego jak znaki interpunkcyjne ??
2. Gratuluję, masz jedynego w swoim rodzaju D3100, który pozwala na ustawienia parametrów filmowania.
Normalne D3100 pozwalają ustawić tylko ekspozycję zdjęć.
3. Paski, plamki, kreski, itp. mogą się pojawiać każdemu i nadal nikt nie będzie wiedział o co chodzi. Pokaż film to może coś będzie wiadomo.
BartixStudio
25-06-2015, 23:21
Proszę bardzo filmik i tak się dzieje te paski .. wiesz jakoś nie zauważyłem aby u innych tak się działo..może coś mam nie tak z tym nikonem.. Może jednak ktoś pomógł nawet moja cyfrówka lipna nagrywa w nocy bez pasków tych zakłóceń. W dzień Nikon Spisuje się świetnie lecz noc ..
https://vimeo.com/131818763
Inni też mają takie "paski" i to na każdym aparacie.
W instrukcji aparatu masz o tych "paskach" napisane. Jest to zjawisko występujące od początków istnienia kamer wideo.
Zmień oświetlenie na światło ciągłe (np. żarowe).
BartixStudio
26-06-2015, 07:48
A w nocy na ulicy miasto czy taki nikon sobie poradzi widząc filmiki na yt bardzo ładnie to innym wychodzi
Wyjdź i zobacz.
W nocy na mieście może oznaczać Tokio, a może oznaczać jakąś większą wiochę bez elektryczności...