Zobacz pełną wersję : Czy aby wszystko OK z moim D7100?
Właśnie wyjąłem go z pudełka, naładowałem akumulator, uruchomiłem i ... Kurcze, jeszcze przed kupnem przeczytanie instrukcji niemal wszystko wyjaśniało, a teraz kupa. W żadnym z trybów nie mogę otworzyć wbudowanej lampy błyskowej oraz nie mogę podświetlić górnego LCD. A do tego jeszcze ni świeci dioda wspomagania autofokusa. Wszystko już chyba przewaliłem i ... nic. czy ktoś może mi pomóc?
wlacz tryb zielony i zakryj reka obiektyw. powinna sie lampa sama otworzyc. jak sie nie... to malfunkszyna masz.
No niestety, nic. O co biega?
moze te trzy rzeczy (lampa, podswietlenie af i swiatlo lcd) jest na wspolnej wiazce, ktora jest uszkodzona. kolega top67 powinien wiedziec. pusc pm.
dzwonie do sklepu i oddaję, zażądam wymiany
pewnie. swoja droga mozna zapytac, ale nie wykluczone ze zbieznosc niedzialajacych rzeczy moze byc spowodowane wlasnie jakas wspolna tasma albo jakas kostka, ktrora tym steruje.
jestem po telefonie, mam zwrócić i mi wymienia na nowy
matys.ldn
22-06-2015, 21:02
Najlepiej próbować na trybie manualnym wtedy mamy nad wszystkim kontrole. Dla przypomnienia tylko napiszę, że dioda wspomagania AF działa tylko gdy mamy ustawiony AF-S i jest on na centralnym punkcie.