PDA

Zobacz pełną wersję : Duxford VE Day Anniversary Air Show

beret23
16-06-2015, 00:25
Witam.

Pierwsze moje pokazy w tym roku i pierwszy raz z Tamronem 150-600 podpietym do d300.
Pogoda jak widac nie dopisala ciemnosc i szarosc dominowaly nad okolica lotniska.
Oto co udalo mi sie ''wycisnac'' z tego dnia.

Czekam na komentarze.

Dzieki

EDIT - niestety brak zdjęć, linki wygasły, są białe prostokąty. Usunąłem, bo te białe prostokąty się pokazują na pasku ze zdjęciami losowymi. Pracujemy nad rozwiązaniem by się tam takie miniatury nie pokazywały wcale.
Jeśli macie te zdjęcia to proszę napisać do mnie, wspólnie je damy rade podmienić
Autorów zdjęć zapraszam do umieszczania fotografii na naszym hostingu.

Przemekkk666
16-06-2015, 11:00
Chyba jak na takie warunki nie jest zle. Widać mimo wszystko, że tylko słoneczko wyjdzie i od razu jest dużo lepiej. Dzięki, ze wrzucasz te fotki, bo sam się nad Tamronem zastanawiałem - obecnie skłaniam się raczej ku sigmie.
Zazdraszczam imprezy :D Muszę kiedyś tam pojechać.

markoo
17-06-2015, 16:11
Byłem na tym air show i zgadzam się, że warunki było raczej słabe do focenia.
No ale jak widać impreza udana :)
Z całego setu Redsi najładniej wyszli.

PiciuD300
17-06-2015, 16:19
Jedynka genialna i dycha też świetna.

pawl_s
17-06-2015, 17:19
E tam, pogoda ok, przynajmniej nie ma przepalow :)

A 7 i 11 cudne sa.

Nieźle sobie Tamton radzi, trzeba przyznać.

Yanis
18-06-2015, 13:17
Szkoda, że exify wyrzuciłeś. Patrząc na śmigiełka wnioskuję, że śmiglaki fociłeś na około 1/250-1/320s? Próbowałeś coś na dłuższych czasach i nie wyszło, czy raczej zachowawczo cykałeś na tych czasach? Tak mnie ciągle ciekawi ten Tamron (na ile pozwala zejść z czasami w dół).
Na niektórych fotkach troszkę ostrość poleciała. Dla mnie dwójeczka najlepsza z setu. Jedynka, na mój gust, za mocna w obróbce. Winietki na plus (troszkę przełamały to jednolite szare angielskie niebo).

beret23
18-06-2015, 20:07
Sorki za exify:) po formacie niedopatrzylem ustawien. Smiglaki na 1/160 i tylko dwojka na 1/200 byla. Na 1/100 cos tez wyszlo ale juz ciezko bo ciezko utrzymac ten zestaw:)) Ogolnie z obiektywu jestem cholernie zadowolony:)))