PDA

Zobacz pełną wersję : Syfiące Naneu Pro

herbatnik
12-05-2007, 17:23
Problem dokladniej dotyczy wypelnienia usztywniajacego torby Naneu, ktore strasznie pyli. Niby jest to drobnostka ale wkurza mnie fakt ze polroczny aparat ma juz na matowce i w zakamarkach (łączenia obudowy) widoczny syf, o obiektywach nie wspomne... Wydaje mi sie ze z tego samego badziewnego materialu szyte sa wypelnienia do wszystkich produktow Naneu - plecaki i inne torby.
Czy ktos sobie z tym faktem jakos poradzil? Czy wypranie wewnetrznych elementow torby pomoze?
Swoja droga dziwie sie ze produkt typowo przeznaczony do przechowywania sprzetu foto zrobiono z takiego syfiącego materialu :/

mini21
12-05-2007, 17:36
Ja mam plecak tej firmy już 2 miechy i nie widziałem jeszcze ani jednego POMARAŃCZOWEGO pyłku, czy to na obiektywie, body czy czymkolwiek innym

fIlek
12-05-2007, 17:46
Dlatego używam Tamraca i Lowepro :) Miałem Naneu i MZ to porażka...

herbatnik
12-05-2007, 17:54
Wlasnie dlatego tez zastanawiam sie nad zmianą... chociaz nie usmiecha mi sie wydawac znow kase...
mini21 - bo to pewnie pyli usztywnienie, ktore tym pomaranczowym materialem tylko obszyto...
:/

to_ti
12-05-2007, 18:31
To może być jakieś jednostkowe wydanie bo to uznana w USA firma i raczej by sobie na to nie pozwolili

DXT
12-05-2007, 18:35
herbatnik a jestes pewien ze to nie jest skutek normalnego uzytkowania aparatu?

herbatnik
12-05-2007, 19:25
Glowy nie daje ale mialem kiedys futeral (w koncu okazal sie za maly i zmienilem na torbe) i w nim aparat nie byl tak ''zapylony''... Na moje to wina wlasnie tego materialu wypelniajacego torbe...

rafau
12-05-2007, 20:22
był już kiedyś ten temat poruszany i z tego co pamiętam ktoś okleił sobie te elementy taśmą klejącą:-)...
posiadam plecak Alpha i rzeczywiście wkładka jest jakaś taka lekko kłaczasta, jednak jakiś wnerwiających pyłków na sprzęcie nie uświadczyłem
swoją drogą jestem bardzo z niego zadowolony...

DXT
12-05-2007, 20:35
Uzywam juz troche czasu K3 i nie zauwazylem zeby bylo wiecej kurzu - tyle co zawsze przy wymianie szkiel czy uzywaniu w trudnych warunkach - choc plecak jest bardziej narazony bo czesto lezy na podlodze,ziemi a kabury tak nie odkladalem..