Zobacz pełną wersję : [ Foto-żart ] Patronka poszukiwaczy topielców
Zmagających się z bólem gardła i głowy też jest dobre.
https://lh3.googleusercontent.com/-WfG1rcrcco8/VXM_cO5j3gI/AAAAAAAAGhk/mHoRneDCU-s/s800/DSC04484.jpg
źródło (https://lh3.googleusercontent.com/-WfG1rcrcco8/VXM_cO5j3gI/AAAAAAAAGhk/mHoRneDCU-s/s800/DSC04484.jpg)
I co tu smiesznego ? Zdjecie ? Raczej do kosza bo kiepskie.
Zmagających się z bólem gardła i głowy też jest dobre.
Kasia. Panaceum na wszelakie zło doczesne ;-)
RomanZWrocławia
07-06-2015, 10:26
Bardzo inspirujące, kiedy się czyta jak wielu i zdawałby się odległym od siebie profesjom patronuje Święta Katarzyna.
Polecam gimnastykę umysłową: bierzesz dwa dowolnie wymienione na tablicy słowa i szukasz jakiegoś punktu wspólnego. Świetne zajęcie.
Dziękuję za zdjęcie - jako człowiek spoza ... "organizacji" sporo się dowiedziałem
To już wiem dlaczego jedna z margaryn tak się nazywa - i jeszcze się z nią upiecze :mrgreen:. Strasznie wpływowa ta Święta.
I co tu smiesznego ? Zdjecie ? Raczej do kosza bo kiepskie.
Fotograficznie rzeczywiście do niczego; autor mógłby je przynajmniej wyprostować. Jako dokumentacja pewnego zjawiska - jak najbardziej w porządku.
Owszem jako dokumentacja ale zamieszczona w dziale żart raczej po to żeby pośmiać się z dalszych komentarzy
bo ludzi z "Tej organizacji" może raczej obrażać smutne to szkoda gadać jesteśmy tu dla dobrych zdjęć.
Owszem jako dokumentacja ale zamieszczona w dziale żart raczej po to żeby pośmiać się z dalszych komentarzy
bo ludzi z "Tej organizacji" może raczej obrażać smutne to szkoda gadać jesteśmy tu dla dobrych zdjęć.
Podejrzewam, że autorzy tej tablicy to raczej na serio...
Co do obrażania (się), kazał im ktoś stawiać*tablicę, która ich obraża (albo naraża na śmieszność)?
Eee jakie serio oni na jaja tak se napisali pewnie
z jakies 400 lat temu a ci teraz zapomnieli zetrzec
z reszta masz racje stawianie takiej
tablicy przy kosciele to wiocha na grzyba
juz dawno powinni te koscioly
owinac reklamami MM bysmy
mieli nowsci o tabletach
Jak RomanZWrocławia pisze, zaciekawiła mnie ilość i rodzaj "profesji". Część z nich już chyba nie istnieje lub jest na wymarciu, np. powroźnicy. Zastanawiałem się, czy świętym "dopisuje" się nowe profesje albo "skreśla" stare? I kto by to robił, na jakich zasadach? Albo czy Św. Katarzyna jest swoistą rekordzistką wśród patronek(-ów)?
Więc to bardziej "Foto - ciekawostka" niż "Foto - żart", ale chyba tylko ten dział pasuje. Nie mam zamiaru wyśmiewać się z religii. Chociaż przyznam, że osobiście jest to dla mnie trochę zabawne.