PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana dostawcy internetu - na jaki?

spiritus
05-06-2015, 15:17
Witajcie

Posiadam internet z orange "idący" po łączu z telefonu stacjonarnego.
Jakiś czas temu miałem telefon stacjonarny z orange. 2. msc temu skończyła się umowa i rodzice przeszli do NOM (nie informując mnie o tym). Teraz przychodzi niski rachunek z NOM i dodatkowy z orange za wykorzystanie łącza telefonicznego. Pewnie tak będą doliczać za każdym razem gdy przedłużę umowę na internet.

Chciałbym zmienić na innego dostawcę, który nie używa linii telefonicznej ani światłowodów. Co polecacie?
Jak ktoś ma takiego dostawcę niech napisze jak się ma internet w dni deszczowe.

andzialipka
05-06-2015, 17:28
Mój tata ma internet w orange, polsacie i play i najlepszy - najbardziej stabilny jest w play. Dają porządny modem z możliwością podłączenia do sieci kablem. Jego nazywa się huawei lte cpe e5170 ale teraz go wycofują z oferty i zastępują jakimś nowym.
Płaci 39 zl miesiecznie jako nowy klient.
My będziemy w lipcu rezygnować z multimedii po kablu, i brać tego play co ma tata.
pozdrawiam

jo44
06-06-2015, 00:02
http://www.play.pl/oferta/play-internet/play-online-tylko-sim/,
a modem sobie kup.:)

nimnull
06-06-2015, 09:50
Od 12 miesięcy korzystam z Power LTE w Plusie.
W pakiecie 25GB, po wykorzystaniu 20Mb/s bez "limitu", ale dwa miesiące z rzędu przy zużyciu około 90GB transferu włączał się "lejek" - u mnie prędkość spadała do 1Mb.
Nie wiem czy po kilku interwencjach telefonicznych, negatywnej opinii wystawionej w ankiecie, czy też - co najbardziej prawdopodobne, odłączenie jednego kolegi pijawki i maniaka youtube - problem się jak na razie rozwiązał i ostatnie 8 miesięcy lejek się nie włączył.
Polecić oczywiście nie mogę takiej usługi, dla mnie na dzień dzisiejszy jest to usługa wystarczająca.
Ponoć w Play jest pod tym względem lepiej, większy niepisany limit. Nie miałem okazji testować.
Pozdrawiam Mirek

Feni
13-08-2015, 10:31
Witam,
Jak aktualnie wygląda sprawa z umowami bez zobowiązań? Czy faktycznie można zerwać umowę w każdej chwili bez konsekwencji, itp.?

Chciałbym skorzystać z jakiejś fajnej oferty internet+ TV. Mieszkam w Bytomiu, ale ponieważ po 12 miesiącach, licząc od teraz zapewne zmienię miejsce zamieszkania, więc interesuje mnie albo umowa na 12 mscy, albo umowa bez lojalki.
W UPC jest korzystnie, ale tylko w momencie brania na 24msc. W Vectrze podobnie.

Może wiecie coś na temat "lokalnych" dostawców internetu i tv w tym mieście?
Znalazłem oferty elsat sileman i egonet, ale również szału u nich nie ma.

Jeśli chodzi o wymagania, to netu szybkiego nie potrzebuje- standardem teraz jest 60mb/s, mnie wystararcza spokojnie 20mb. Z telewizji wystarczy jedynie pakiet, gdzie oprócz pierdyliona normalnych kanałów byłby comedy central i jakieś kanały typu History.

PS przeglądanie ofert na smartfonie z Aero2 jest irytujące i po dwóch dniach mam już dosyć, pozdrawiam :P

ALF
11-10-2015, 23:07
Zamieniłem NEO na LTE + bez limitu. Jestem zadowolony. Jest szybciej, żadnych awarii (chyba, że światło padło w całej okolicy), stabilniej i... Taniej o połowę :D.

tomtytus
12-10-2015, 11:33
Ja dziś wysyłam do cyfrowego polsatu pismo z prośbą o rozwiązanie umowy.
Tanio nie jest, dobrze też nie: połączenie się zrywa, jest bardzo niestabilne: czasami wali 40Mb/s, czasami 0,5. Nie pomogła zmiana sprzętu ani liczne, telefoniczne interwencje i reklamacje.
A najdziwniejsze jest to, że dwóch moich znajomych mieszkających w promieniu 2km ma tą samą usługę i są bardzo zadowoleni.
Nie mam zielonego pojęcia, czym to tłumaczyć ale ja mam dość.

ALF
18-10-2015, 20:39
Masz po kablu czy radiowo?

tomtytus
19-10-2015, 11:26
Radiowo.

ALF
19-10-2015, 18:47
No to masz problem: z pogodą (ona potrafi obciąć ładnych parę MB); z drzewami, a raczej liśćmi (też potrafią obciąć 1/3, a nawet 1/2 transferu); sprzętem elektronicznym, który sieje i pewnie jeszcze paroma problemami. Ja nie marudzę, bo moje radio w + jest i tak 3x szysze od neostrady :D

wasilewk
19-10-2015, 18:52
... Ja nie marudzę, bo moje radio w + jest i tak 3x szysze od neostrady :D

Chyba nie od 150ki ?

ALF
19-10-2015, 19:05
Widziałeś kiedyś 150kę w odległości powyżej 3km od stacji bazowej?

wasilewk
19-10-2015, 19:08
Widziałeś kiedyś 150kę w odległości powyżej 3km od stacji bazowej?

Już tak - mam Vectrę na światłowodzie. Podobno jest już neo 160 (nie sprawdzałem). Ale ta odległość... ...masz rację.

ALF
20-10-2015, 01:15
Jak przeniosę się do Kowar, to może po kablu będzie szybciej, ale w Mysłakowicach infrastruktura kablowa to XIXw. :(
Jest neo z wiatrem do 5-9MB i + po radiu od 12 do 36MB.

jo44
20-10-2015, 05:47
MB czy Mb?

ALF
20-10-2015, 12:22
Oj tam, shift się przyciął. Ostatnio mam z tym problem, zwłaszcza jak piszę wyrazy z "P" i "O" po sobie ;)

Slawskip
21-10-2015, 07:55
no i się wydało kto troluje na lokalnych portalach ;)