Zobacz pełną wersję : Nikon d3200 Ładowanie
jagodziarz
02-06-2015, 20:03
Witam ,
Mam tak głupie pytanie ,że aż mi wstyd pisząc to :). A więc tak zacznę od tego ,że ładuje baterię na początku pikała czerwona dioda, teraz natomiast ta czerwona dioda przestała pikać (lecz ciągle się świeci) , czy to oznacza ,że się naładowało? Nie wiem czego ale podejrzewałem ,że ma się zaświecić zielona dioda, proszę o pomoc :)
wasilewk
02-06-2015, 20:07
Witam ,
Mam tak głupie pytanie ,że aż mi wstyd pisząc to :). A więc tak zacznę od tego ,że ładuje baterię na początku pikała czerwona dioda, teraz natomiast ta czerwona dioda przestała pikać (lecz ciągle się świeci) , czy to oznacza ,że się naładowało? Nie wiem czego ale podejrzewałem ,że ma się zaświecić zielona dioda, proszę o pomoc :)
Ja w swojej ładowarce mam żółtą: jak ładuje to miga, jak naładuje to świeci na stałe - tak ma być !
nikoniarz
02-06-2015, 20:09
Witam ,
Instrukcja obsługi rozwieje Twoje wątpliwości ;)
jagodziarz
02-06-2015, 20:09
Czyli ,moja ładowarka już naładowała baterie :)?
Zdjęcie z ładowarki:
http://i.imgur.com/a0pVs4Z.jpg
Czerwona dioda nadal świeci
U mnie to jest raczej taki "amber", nie czerwony. Nawet na ładowarce masz "instrukcję":
CHARGE
END
Po symbolach chyba łatwo odgadnąć co oznaczają.
Maciej90
02-06-2015, 20:21
[QUOTE=jagodziarz;3567901]Czyli ,moja ładowarka już naładowała baterie :)?
Tak.
Nawet na ładowarce masz ikonę diody pulsującej z napisem CHARGE, czyli ładowanie i świecącą ciągle z opisem END czyli koniec ładowania.
To czy ona jest czerwona czy pomarańczowa nie ma znaczenia, pulsująca oznacza ładowania, świecąca ciągle to koniec ładowania.