PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Kładka Świebodzka

Sessja
31-05-2015, 18:54
Zdjęcie przedstawia Kładkę Świebodzką (od niedawna Kładkę Radiowej Trójki) we Wrocławiu.
To moje pierwsze podejście do fotografii nocnej i proszę o komentarz :)
(mam nadzieję, że umieściłam w odpowiednim dziale)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/05/15346377-1.jpg
źródło (http://static.pokazywarka.pl/bigImages/5897329/15346377.jpg)

SerU
01-06-2015, 23:49
We Wrocku jest tyle pięknych miejsc do fotografowania nocą, a Ty akurat wybrałaś to. Nie wiem, czym się kierowałaś, ale to nie był zbyt trafiony wybór, bo plan jest strasznie zabałaganiony wszechobecnymi słupami, które nie układają się w żadną sensowną całość. Niby na początku kładka wiedzie wzrok, są cienie ludzi, ale później robi się lekka masakra. Już na Wyspie Słodowej miałabyś lepsze widoki z kładki - sam jej kształt daje pole do popisu, a tu niestety nie...

Sessja
02-06-2015, 09:26
Nie chodziło o sfotografowanie pięknego miejsca (najlepiej z czystym drugim planem albo przyjemną dla oka dominantą w tle). Chodziło o przedstawienie efektownie podświetlonej kładki, w odniesieniu do chaotycznego otoczenia Dworca Świebodzkiego (do którego kładka prowadzi i w inną stronę nie chce). Bardzo dziękuję za opinię - wezmę pod uwagę przy następnych podejściach :)

DarkMinder
02-06-2015, 21:14
Ta kładka jest trudna do sfotografowania. Jak na początek nocnej fotografii zupełnie nieźle - może tylko troszeńke zbyt niebiesko. Można byłoby pomyśleć o kadrze skierowanym bardziej w prawo, żeby pokazać więcej dworca, a mniej tych słupów. Ja bym przygasił trochę drugi plan w postprocesie.

hydra
15-06-2015, 11:20
[..] Chodziło o przedstawienie efektownie podświetlonej kładki, w odniesieniu do chaotycznego otoczenia Dworca Świebodzkiego (do którego kładka prowadzi i w inną stronę nie chce).[...]

Opis rozumiem ale patrząc na zdjęcie powinno być to dla mnie oczywiste a nie jest. Może za dużo tematów w jednym kadrze? Wrocławia nie znam.

Pozdrawiam