Zobacz pełną wersję : Atrakcyjna oferta to gdzie jest haczyk
Wczoraj zadzwoniła konsultantka z banku City Handlowy z propozycją abym wyrobił sobie kartę Citi Simplicity. Póki co oplata 30 zl za kuriera a tak to same pozytywy... chyba. Ktoś cos wie korzysta podzieli sie uwagami?
bank i same korzyści to raczej jak już to oksymoron :)
thekrycha
28-05-2015, 12:29
Widzę, żę Citi znów otwiera się na klientów :) pomysł z klientami z wyższej półki chyba nie wypalił :p
Do rzeczy ... Karta prezentuje się dość ciekawie, brak opłat miesięcznych czy rocznych in plus ... a w cenniku większość pozycji opłat tej karty nie dotyczy ... ale ale, bo przecież to Citi :D
1. Od czerwca lepiej nie płacić kartą Citi za operacje inne niż w PLN, bank pobierze wtedy 5,8% prowizji od tego typu operacji !!! Dotyczy to chyba wszystkich kart Citi, nie tylko Simplicity.
2. W ofercie jest również spłata zadłużenia z innej karty i 0% odsetek prze pół roku, wow ... ale ale ... jest haczyk, za przelew pobierana jest prowizja w wysokości 3% i nie mniej niż 10 zł, także tak ...
3. Do tego usługa CitiPhone kosztuje 6 PLN miesięcznie, ale można z niej zrezygnować.
Póki co więcej haczyków nie zauważyłem, jeśli powyższe Ci nie przeszkadza, szczególnie pkt 1, to oferta jest ciekawa.
Placę tylko i wyłącznie PLN. Odnośnie 2 pkt nie mam innej karty. Rozumiem że mogę przelewać kasę na tą kartę ... na to konto aby uniknąć prowizji i ta operacja nie licząc mojego banku jest za 0 PLN. CitiPhone nie potrzebuję wystarczy mi dostęp do aplikacji mobilnej i konto internetowe.
Tak się zastanawiam bo nie długo płacę ubezpieczenie za samochód i tam jest ok 16 % dodatkowego rabatu za płacenie kartą hmmm Wyglada na dobrą ofertę. No i karta póki co za darmo na zawsze.
thekrycha
28-05-2015, 13:11
Rozumiem że mogę przelewać kasę na tą kartę ... na to konto aby uniknąć prowizji i ta operacja nie licząc mojego banku jest za 0 PLN.
Na rachunek karty oczywiście bez opłat. W Twoim przypadku oferta wygląda dobrze. Dla spokojnego sumienia prześledź jeszcze oferty innych banków, może trafisz na darmową z cashbackiem :)
Tak się zastanawiam bo nie długo płacę ubezpieczenie za samochód i tam jest ok 16 % dodatkowego rabatu za płacenie kartą hmmm Wyglada na dobrą ofertę. No i karta póki co za darmo na zawsze.
A czy to musi być karta kredytowa? Każdą inną też się da zapłacić.
nie wygląda to tak źle - poczytaj sobie na bankobranie.pl o tej darmowej kredytówce.
http://bankobranie.blogspot.com/2015/05/darmowa-karta-kredytowa-citi-simplicity.html
W takim razie we wtorek podpisze umowę. Sprawdzę sobie tylko partnerskie sklepy gdzie mniej wiecej mozna uzyskac dodatkowy rabat.
Oferta wygląda ciekawie. Ale chyba nie da się na tej karcie zarobić. Na początek może być.
Mam w Citi karty od 15 lat i jestem zadowolony.
Rafał_Sz
31-05-2015, 13:18
Nie wiem o co biega bankom, ale Getin zwraca mi co miesiąc 50 zł za to, że mam u nich leasing. Natomiast mBank zwraca mi 50 zł za to, że płacę z ich konta ZUS. Haczyka się nie doszukałem.
eee, teraz to już tylko popłuczyny z promocji. Zwykle są ograniczone do 50 zł miesięcznie. Czasy Alior Sync, czy zupełnie darmowego kredytu gotówkowego z karty w mBank nie wrócą. Te ostatni myk był najlepszy, bo nie trzeba było nic kupować. Brało się gotówkę i wrzucało na lokatę. A wtedy było ponad 10% odsetek. Co miesiąc wpadało 500 zł za darmo.