Zobacz pełną wersję : Nikon D750 i sigma 35/1.4 brak ustawiania ostrości w podglądzie na żywo
pawel1967
27-05-2015, 23:02
Kupiłem Nikona D750 i zonk . Pięknie działa AF przy ostrzeniu przez wizjer . Gdy przełączam na wyświetlacz klops . Nie działa , jakbym wyłączył AF . Czy ktoś wie coś na ten temat . Aparat pracuje dobrze w tym trybie nawet ze starą szklarnią typu D . Może ktoś coś wie
madebyzosiek
27-05-2015, 23:03
Trzeba zaktualizować oprogramowanie w Sigmie, było wiele wątków o tym...
pawel1967
27-05-2015, 23:06
Czy mogę to zrobić samemu ?
Tak, poprzez USB Dock.
Jeśli jest to nowa Sigma "A", to przez wspomniany wcześniej USB-Dock.
Jak jest to starsza wersja, to tylko i wyłącznie w serwisie Sigmy.
pawel1967
28-05-2015, 05:53
Takie pytanko . Czy ktoś w pobliżu Tarnobrzega czy Stalowej Woli miałby taki USB-Dock . Bo nie mam i 200 zł to trochę kasy więc lepiej z kimś wejść w transakcje niż samemu kupować . Względnie zaklad w Rzeszowie - naprawy aparatów . Mile błoby jakieś namiary . Z góry dziękuję
Kupiłeś Nikona D750 i Sigmę 35 1.4 a szkoda ci 200zl na docka?
kolego Daimon żeby się jednorazowo napić mleka kupujesz krowę ? oszczędny jest poprostu :)
nikoniarz
28-05-2015, 08:39
kolego Daimon żeby się jednorazowo napić mleka kupujesz krowę ? oszczędny jest poprostu :)
Przykład z mlekiem w ogóle nie trafiony bo krowa jest pewnie tysiąc razy droższa od mleka, czego nie można powiedzieć o docku :D
no ale zaglądanie ludziom w kieszeń jest ok ?
Kupiłeś Nikona D750 i Sigmę 35 1.4 a szkoda ci 200zl na docka?
tekst roku :-)
cz4rnuch
28-05-2015, 09:58
Mi by było szkoda nawet 2 dych jeśli miałbym je wydać na coś co mi jest niepotrzebne. Najlepiej zrobić tak jak uczynił to kolega zakładający wątek czyli podpytać czy ktoś nie ma ochoty wypożyczyć uesbeka. Jeśli nikt się nie zgłosi a obiektyw jest na gwarancji to można podesłać do serwisu na jego koszt (lub poniesie się koszt przesyłki w jedną stronę - trzeba podpytać) albo skorzystać z wypożyczalni sprzętu (koszt pewnie z 5 dyszek). Co innego gdyby zakładający wątek miał w planach kupno innych Sigm z serii A,C,S. Wtedy zakup docka może się opłacić.
pawel1967
28-05-2015, 16:11
Nie ma sensu kupować czegoś, czego potem nie wykorzystam . Po za tym wolałbym aby takie wgrywanie robił fachowiec