PDA

Zobacz pełną wersję : Do specjalistów kulinarnych - termometr do piekarnika itp

foto4deg
26-05-2015, 22:39
Szukam dla narzeczonej termometr do piekarnika. Narzeka, że ten, który jest wbudowany, nie wskazuje poprawnie. Moglibyście doradzić jakiś profesjonalny sprzęt, aby służył także do sprawdzania temperatury potraw? Lepszy tradycyjny, czy elektroniczny z sondą?

Grabasimo
28-05-2015, 17:53
Powiem tak. Jesli potawa ma powyzej 82*C przez 6 sek to jest gotowa do podania. To kazdy termomet zew. ktory wskaze taka temp.

mehmet efendi
29-05-2015, 07:48
Dla ciast wystarcza patyk od szaszłyka. Wyciągając z ciasta musi/powinien nie mieć śladów ciasta.
Do mięs to trochę inna bajka, bo pytanie, jaki efekt chcesz uzyskać i w jakim mięcie.
Drób, wieprzowina nie powinna wydzielać krwawego soku; wołowina zależnie od preferencji.

Wytarczy dobry, analogowy termometr.
Np. taki.

http://allegro.pl/termometr-do-pieczenia-mies-zywnosci-100600-i5053098672.html

Mięsiwa nalezy jeszcze wyciągać wczesniej kilka/kilkanaście minut aby mięso odpoczęło. Nie ma zastosowania do każdego.

RobertMiernik
29-05-2015, 09:43
Mam taki jak z linka, działa miodzio a dodatkowo w czarnej godzinie przeprowadzki da się go użyć do zmierzenia temperatury chemii do wołania slajdów ;)

thorcik
29-05-2015, 10:52
Mam taki jak z linka, działa miodzio a dodatkowo w czarnej godzinie przeprowadzki da się go użyć do zmierzenia temperatury chemii do wołania slajdów ;)

Mam nadzieję, że go czasem myjesz :mrgreen: :twisted:

sailor
29-05-2015, 11:31
ikea, 25pln temometr, tajmer i sonda do temp. wewnatrz. uzywam od dawna i jestem zadowolony

RobertMiernik
29-05-2015, 20:56
Mam nadzieję, że go czasem myjesz :mrgreen: :twisted:
raczej oblizuje ale raz na jakiś czas też się go umyć zdarza

sailor
30-05-2015, 00:00
Powiem tak. Jesli potawa ma powyzej 82*C przez 6 sek to jest gotowa do podania. To kazdy termomet zew. ktory wskaze taka temp.

nie pisz bzdur prosze .. ludzie naprawde moga w to uwierzyc i jeszcze bedzie nieszczescie. tym bardziej ze z twojej wypowiedzi nikt nie zrozumie ze masz na mysli temperature wewnatrz potrawy a nie na zewnatrz.