Zobacz pełną wersję : Lightroom 5 student, a darmowa aktualizacja
fumberas
26-05-2015, 13:59
Witam serdecznie, czy ktoś się orentuje czy jak kupię teraz Lightrooma 5 Student&Teacher, to zakwalifikuje się do darmowej aktualizacji do LGT 6 ? Jeszcze przed weekendem przed wycofaniem tej wersji z jednego ze sklepów pisało, że jest darmowa aktualizacji, nie wiem czy nadal to obowiązuje.
Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
Licencje student nie mają upgradu. Możesz jedynie aktualizować w ramach jednej wersji. Jest to zapisane w licencji.
fumberas
26-05-2015, 16:49
Aha, to prawdopodbnie błąd sklepu. Dzięki.
Jeśli Lightroom 5 edu był kupiony u autoryzowanego dystrybutora po premierze LR6 to kwalifikuje się do darmowej aktualizacji. Mi załatwienie tego zajęło grubo ponad miesiąc. Warto się skontaktować z supportem, co prawda muchy w smole ruszają się żwawiej niż oni, ale linki do odpowiednich formularzy na stronie adobe nie działają jak powinny i support jest chyba jedynym sposobem na załatwienie sprawy.
Na polskim chacie konsultant przekonywał mnie, że się nie da, że już za późno itd... Mailowo inny konsultant potwierdził (odp. po ponad tygodniu), że jednak się da. Problemem jest tylko czas reakcji, ale widać rozdawanie darmowych aktualizacji nie jest wysoko na ich liście priorytetów;) Na chacie en po wyjaśnieniu sprawy i przesłaniu faktury przyjęli zgłoszenie i po (znowu) 3tyg dostałem potwierdzenie zamówienia upgrade LR6 za 0euro:)