Zobacz pełną wersję : Uszkodzone gniazdo pamięci D7100
kattebush
26-05-2015, 13:32
Witam!
Mam pytanie: do tej pory używałam tylko jednego slotu (nr 1) na kartę. W sobotę próbowałam do slotu nr 2 włożyć kartę - i nie dam rady tego uczynić. Karta nie zatrzaskuje się w slocie. Ktoś ma pomysł - co mogło się stać?
Studio5s
26-05-2015, 14:17
A karta tak samo głęboko wchodzi w slot 2 jak i 1?
Jeżeli tak to masz uszkodzony slot karty. :(
Jeżeli nie to masz w slocie kawałek plastiku z karty. ;)
kattebush
26-05-2015, 14:58
A karta tak samo głęboko wchodzi w slot 2 jak i 1?
Jeżeli tak to masz uszkodzony slot karty. :(
Jeżeli nie to masz w slocie kawałek plastiku z karty. ;)
Karta wchodzi bezproblemowo. Aparat mam na gwarancji. Nie robię zdjęć zawodowo, nie filmuję - więc teoretycznie nie jest mi potrzebny drugi slot. Ale jakiś niesmak pozostaje, że nowiutki aparat i coś się z nim dzieje...
Edit: przepraszam, nie doczytałem ;-)
__
Mobilnie
Studio5s
26-05-2015, 15:43
Paczka + Karton + Dokumenty + Kurier = Serwis NP ;)
kattebush
26-05-2015, 15:47
Paczka + Karton + Dokumenty + Kurier = Serwis NP ;)
Jaki czas jest mniej-więcej? Około 14 dni? Ustawowo wiem ile. Natomiast życie pokazuje, że w jednych serwisach to jest ustawowo, a w innych np. 7 dni ;)
W wielu serwisach natomiast "w przypadku konieczności sprowadzenia części naprawa może się wydłużyć do ... dni", więc reguły nie ma. Można się pozbyć sprzętu i na miesiąc. Ale jak gwarancja jest to nie ma co szukać innych rozwiązań, tylko słać do firmowego.
Sprawdź wszystkie swoje karty, czy nie mają ułamanego rogu lub plastikowej przegródki między stykami. Na 99,9999% taki kawałek został w gnieździe. Serwis zrobi to odpłatnie.
Można to zrobić samemu, tylko koniecznie należy wyjąć baterię.