Zobacz pełną wersję : zdjęcie na zdjęciu
Witam.
Potrzebuje zrobić kompozycję z kliku zdjęć. Tzn. jedno zdjęcie ma być tłem a kolejne mają być jakby na tym zdjęciu (tle). Ma to być do wydruku na płótnie. Podpowie ktoś czym to zrobić. PS'a nie mam.
Gimp jest darmowy i dobry. Ale skoro o tym nie wiedziałeś, to obawiam się, że będziesz miał problemy z poprawnym przygotowaniem tego pliku do druku na jakimkolwiek materiale.
Podpowiem tylko żebyś nie ustawiał wartości dpi na 72, bo będziesz miał screen z minecrafta, a nie zdjęcie :mrgreen:
Jak wyżej. Gimp jest darmowy , legalny...i ma niczym nieograniczone możliwości. PS nie ustępuje.
Na internecie można znaleźć wiele tutoriali. Zależy, co dokładnie chciałbyś uzyskać. Samo położenie zdjęć na tle innego to kwestia kilku chwil. Bardziej ciekawe wkomponowanie, z usuwaniem fragmentów, dopasowywaniem, dyskretnymi przejsciami wymaga już trochę zabawy.
SerU masz racje, nie znam tego programu, ale może go jakoś ogarnę. Nie potrzebuję wiele, ot jedno zdjęcie ma być tłem a dwa lub trzy kolejne po prostu wklejone i tyle. Pokombinuje i może mi coś wyjdzie.
Dzięki bardzo za podpowiedzi.