Zobacz pełną wersję : Łódź - dobra pizzeria - namiar pilny :)
krzysztof jot
22-05-2015, 09:57
Witam.
Trzy lata temu :) ktoś z forum dał mi namiar na dobrą pizzerie w Łodzi.
Taksówka jechałem - nie pamiętam miejsca, ale gdzieś w centrum.
Prosiłbym o namiar na takie cuś :) - centrum, okolica Piotrkowska (ogrodowa / do zamenhofa mickiewicza max) bo w sobotę wybieram się na Run Piotrkowska i w okolicach 15- wypadałoby zjesc coś bezpiecznego
Pozdrawiam
Krzysztof
coach_lodz
22-05-2015, 10:10
http://www.pizzeriaitalica.pl/
Kościuszki 33/35
krzysztof jot
22-05-2015, 11:15
O super bardzo dziękuję, lokalizacje jest dobra.
Aczkolwiek wtedy było to inne miejsce, padło nawet "kultowa" czy cos w tym stylu... :)
Był remont, rozkopa ulica, ale siedziałem na tarasie i było to przy skrzyżowaniu, nowoczesna zabudowa w zasięgu wzroku.
o, niewiarygodne znalazłem pierwszy coś w tej wyszukiwarce :)
więc to było: In Centro róg Piotrkowskiej i Mickiewicza
Może "In Centro", Piotrkowska 153, przy Mickiewicza/Piłsudskiego, naprzeciw Centralu?
Dobrą pizze jadłem w podwórku w którym mieści się Łódź Fabryczna.
krzysztof jot
22-05-2015, 11:35
Może "In Centro", Piotrkowska 153, przy Mickiewicza/Piłsudskiego, naprzeciw Centralu?
tak tak !! trafiony zatopiony - własnie znalazłem i edytowałem wyżej :)
Dzieki Panowie. To wystarczy.
coach_lodz
22-05-2015, 11:39
pewnie tak, In Centro jest przy wykopach... ale kultowe jest tylko ze względu takiego, że jest od zawsze (choć pizzę jadłem tam tylko raz czy dwa, więc jest to moja subiektywna opinia)... natomiast Italica jest prowadzona przez Włocha i pizza jest po prostu bardzo dobra... no chyba, że ktoś lubi pizzę z keczupem lub sosem czosnkowym... to wtedy nieważne ;) U Włocha dostaje się tylko oliwę do pizzy...
Kultowa to była "Toscania" przy Piotrkowskiej 102 :D co zlot tam jedliśmy jak siedziba ówczesna była przy 101 :D
Najbardziej "legendarna", bo podobno najstarsza, jest Papa Lolo na Piotrkowskiej 196, przy rogu Wigury.
W In Centro dość dawno nie byłem, ale gdy bywałem, pizza była bardzo smaczna.
In Centre się zepsuło moim zdaniem :(
In Centre się zepsuło moim zdaniem :(
I to 15 lat temu. Było dobrze ponad 20 lat temu, jak byłem szczylem i tam wpadaliśmy z kumplami.
coach_lodz
23-05-2015, 12:31
jak się było szczylem to wszystko było lepsze ;)
jak się było szczylem to wszystko było lepsze ;)
Dokładnie. Nawet alkohol już tak nie smakuje ;)
Dzięki za namiar na pizzerię tego Włocha. Muszę koniecznie tam się udać.
In Centro to nie te czasy, pizza od włocha zarówno tam gdzie był jeszcze jakiś czas temu jak i w nowym miejscu dość ciężka i tłusta
najlepsze co można zjeść w tym mieście to Piknik na Traugutta i Bawełna w Manufakturze ze wskazaniem na Piknik
coach_lodz
01-06-2015, 08:45
pizza od włocha zarówno tam gdzie był jeszcze jakiś czas temu jak i w nowym miejscu dość ciężka i tłusta
jedyna pizza po której nie czuje się ciężko... dziwne... bardzo różne odczucia wszyscy mamy :) no ale co kto lubi :)
jedyna pizza po której nie czuje się ciężko...
Musisz kiedyś do Otwocka zajrzeć w takim razie :)
coach_lodz
01-06-2015, 13:08
tam trzeba mieć wizę :)
To nie Sosnowiec, a pizza u Jaska = best ever.
tam trzeba mieć wizę :)
Gotówkę też przyjmę :mrgreen: