Zobacz pełną wersję : Imac do obróbki
maximal1
16-05-2015, 21:39
Witam, używa ktoś Imac 27 cali(nowy) do obróbki foto? czy nadaje się do tego, mam tu na myśli robienie retuszu następnie wysłanie do fotolabu na druk i czy efekt będzie zbliżony? Proszę osoby które miały z Tym styczność. Dziękuję
W dziale Oprogramowanie -> Komputery mamy watek o ogryzkach.
Admin proszony o posprzatanie.
maximal1
16-05-2015, 22:49
Ok, nawet nie jeden ale to wątki z przed kilku lat. Chyba trochę się pozmieniało? :) zaraz ruszy lawina na imac, gdzie znajdę specyfikacje monitorów imac?
Carlos_lo
16-05-2015, 23:45
mac mini + nec albo eizo chyba taki byl wniosek
Sent from my iPhone using Tapatalk
maximal1
17-05-2015, 06:10
Taki był, czytałem wszystkie posty.
maximal1
17-05-2015, 06:12
Jednak moje pytanie brzmi, czy nic się nie zmieniło? Apple nie poprawiło sprzętu? Proszę o odpowiedź bp nie wierze ze wszyscy pracują na Eizo i Necach.
Jeśli chodzi o sprzęt stacjonarny, to każdy komu zależy na dobrym monitorze ma Eizo albo Neca.
Albo Della czy HP korporacyjnego :D
... nie wierze ze wszyscy pracują na Eizo i Necach.
Wszyscy, którzy poprawnie rozpoznają barwy i dla których ma znaczenie efekt końcowy w postaci wydruku.
Reszta ... jest milczeniem.
Witam, używa ktoś Imac 27 cali(nowy) do obróbki foto? czy nadaje się do tego, mam tu na myśli robienie retuszu następnie wysłanie do fotolabu na druk i czy efekt będzie zbliżony? Proszę osoby które miały z Tym styczność. Dziękuję
Są ludzie, którzy przygotowują zdjęcia na laptopach i też mówią, że odbitka jest idealnie taka jak na ekranie tegoż laptopa. Kwestia wymagań i wrażliwości. Obiektywnie, iMac ma piękny ekran. Tak piękny, że aż za bardzo. Wszystko na nim wygląda pięknie, nawet najgorsze padło. W efekcie zdjęcia po wydrukowaniu/naświetleniu mają silną tendencję aby być ciemne, brudne, wyprane.
maximal1
17-05-2015, 11:16
Okejas :) dzięki za info, w takim układzie na chwile obecna kupie imac i będę zbierał na Eizo :)
Kup mini z i7 na czterech rdzeniach i dokup Eizo.