Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] A. #2 - portretowo - [TomiU]
Zapraszam!
Portret studyjny.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.obiektywni.pl/upload/real/5/23019_706395.jpg)
Madziulek
11-05-2007, 10:49
piękna modelka i zdjęcie ..
podziwiam :)
tomiu .. wrzuc cos nowego co? najlepiej kiepskiego .. ile mozna sie zachwycac :D
No właśnie miałem napisać to, co już sailor napisał :D
sailor .. a Ty co, na laurach spocząłeś, że nic ostatnio nie pokazujesz? :)
podzielam zdanie przedmówców. Zdjęcie super, nie ma uwag :-D 5 gwiazdek.
Kolor pewnie tez dobrze wygląda?
Tomiu , moje zdanie znasz :)
Jeszcze raz gratulacje :)
Nosz w mordę, no! :D
Na laurach nie spocząłem, bo nigdy się jakoś w mojej okolicy nie pojawiły. ;)
sailor, zapa -> to ja myślałem, że dotrę ze swoimi gniotkami do większej grupy odbiorców, a tu wszędzie znajomi! :D
To co, starszych nie wrzucać? Nie chcę Was zanudzać. :))
Piękne Zdjęcie I Obróbka
Aż Chce Się Oglądać
sailor .. a Ty co, na laurach spocząłeś, że nic ostatnio nie pokazujesz? :)
wrzucilem cos wczoraj .. a ostatnio niestety zadnych prac mogacych zadowolic tak wymagajace grono nie zdarza mi sie wyprodukowac .. same kwiatki kawki itp :) no dobra .. nei same :D
poza tym jak TomiU zaczal wrzucac swoje dziela to ja sie teraz wstydze :)
wrzucilem cos wczoraj ..
Widziałem, nawet mi się podoba, szczególnie to drugie :)
a ostatnio niestety zadnych prac mogacych zadowolic tak wymagajace grono nie zdarza mi sie wyprodukowac .. same kwiatki kawki itp :) no dobra .. nei same :D
E, nie przesadzaj, czasem się rzepak trafi :)
To co, starszych nie wrzucać? Nie chcę Was zanudzać. :))
wrzucaj jak najwiecej .. zawsze milo popatrzec :D:D:D
sailor -> osobiście bardziej wolę robić niż wrzucać, ale OK! :D A z tym wstydem to mi tu oczu nie zamydlaj! ;)
Sebastiann
11-05-2007, 12:44
TomiU - pięć gwiazdek - to mowi samo za siebie!
Miodzio. Zdjęcie też :mrgreen:
Gdzie oni te modelki w Lodzi znajduja ??? No ja chodze po ulicach ale same stare babcie albo buntownicze gimnazjalistki ... :(
Drogi Tomiu... może narażę się na grzmoty niebios i bana od Admina, ale mam bardzo naiwne pytanie... dlaczego tak mocno rozjaśniłeś usta/linię ust. Wydaje mi się, że o wiele ciekawiej/czytelniej byłoby czy użyć ciemniejszej pomadki, czy pokręcić krzywymi w ciemniejszą stronę, tymbardziej, że i oczy i włosy, i ich otoczenie jest mocno ciemne. Pozostałe elementy faktycznie stanowić mogą wzorzec portretu... proszę odpowiedz/odpowiedzcie... tak dla nauki uczących się :) (vide: me)
...proszę odpowiedz/odpowiedzcie... tak dla nauki uczących się :) (vide: me)
Może Tomiu odpisze co innego, ale ja tak generalną zasadę podam: albo usta, albo oczy. Nie jedno i drugie jednicześnie. Nie ma to ze sobą "konkurować". Trzeba się zdecydować co jest atutem i co ma przyciągać. To się podkreśla makijażem (albo obróbką).
Mnie się bardzo podoba
Pięć gwiazdek:mrgreen:
Gemini -> myślę, że wyeksponowanie ust nie pomogłoby temu portretowi, a raczej zaszkodziłoby czytelności. Zasada, którą przytoczył Jacek_Z jest słuszna, choć czasem wyeksponowane zarówno oczy i usta też miewają swój urok, szczególnie przy stosownie wykonanym wizażu... ;) Tutaj nacisk jest raczej położony na oczy i na nich skupiałem się najbardziej robiąc to zdjęcie... Odbicia świateł w tęczówkach też nie są przypadkowe. :) Na dzień dzisiejszy myślę, że jest zbyt mocno wygładzone. :D A modelka ma na imię Agnieszka. Pozdrawiam!
czym dłużej na nie patrze tym bardziej mnie do siebie przekonuje.. widziałem wcześniej bodajże na obiektywnych, genialna prostota formy.. dla mnie najwyższy poziom estetyki
Paweł Tometczak
11-05-2007, 20:09
Co tu gadać, fotografia jest świetna, ten meszek włosów na brodzie rewelacyjny.