PDA

Zobacz pełną wersję : Wygodne buty na robotę ;)

michasacuer
10-05-2015, 08:32
Witam. Koledzy, w jakiej marki butach chodzicie na "robotę", tj. kotlet od 10 do 2, długie relacje z imprez itp? Ostatnio kupiłem jakieś skórzane buty w zwykłym, miasteczkowym sklepie i po paru kotletach stwierdzam, że kompletnie się do tego nie nadają (myślałem że się rozchodzą". Ból podeszw stóp jest wręcz paraliżujący. Przed np. oczepinami muszę usiąść na 5-10 minut by ból trochę ustąpił, a po weselu czasami przeszkadza to w zaśnięciu.

Tak więc pytanie, w czym śmigacie do długiej pracy z aparatem, kamerą gdzie stopy są nastawione na ciągle chodzenie i duże zmęczenie? Co polecacie od siebie? Nie chce ładować kolejnych pieniędzy w niesprawdzony produkt ;)

Dzięki za pomoc

Pozdrawiam

tomfoot
10-05-2015, 10:12
Prawdziwy fotograf ślubny zawsze chodzi w sandałach i jasnych skarpetkach.

mehmet efendi
10-05-2015, 11:34
Ecco.

frostic
10-05-2015, 15:26
CAT - genialnie wygodne i fajnie wyglądają ;)

Mam te ale inne też chyba są ok;
http://www.catfootwear.pl/thornton

rooner
10-05-2015, 16:38
Na ślub to może nie bardzo - bo tam jednak bez garniaka ani rusz;p
ale na inne okazje, gdy w grę wchodzi dużo latania po mieście, zwłaszcza z jakimś obciążeniem ja ubieram coś takiego:
http://taternik-sklep.pl/buty-scarpa-mojito.html
Wygodne, niesamowicie lekkie no i miękki - ale jednak vibram.
Przy docisku do podłoża jaki zapewnia ciężar kilku czy kilkunastu kg na plecach ważne jest aby podeszwa chroniła stopy.

velaskez
10-05-2015, 22:16
Witam. Koledzy, w jakiej marki butach chodzicie na "robotę", tj. kotlet od 10 do 2, długie relacje z imprez itp? Ostatnio kupiłem jakieś skórzane buty w zwykłym, miasteczkowym sklepie i po paru kotletach stwierdzam, że kompletnie się do tego nie nadają (myślałem że się rozchodzą". Ból podeszw stóp jest wręcz paraliżujący. Przed np. oczepinami muszę usiąść na 5-10 minut by ból trochę ustąpił, a po weselu czasami przeszkadza to w zaśnięciu.
Tak więc pytanie, w czym śmigacie do długiej pracy z aparatem, kamerą gdzie stopy są nastawione na ciągle chodzenie i duże zmęczenie? Co polecacie od siebie? Nie chce ładować kolejnych pieniędzy w niesprawdzony produkt ;)

Może nie do tylko do pracy przy ślubach, ale czy rozważałeś obuwie taneczne? Mój znajomy ma zakład gdzie robią takie buty. W sumie od zwykłych butów do garnituru tych butów nie odróżnisz. Ja mam 2 pary zrobione u niego i noszę je jako zwykłe eleganckie buty. Są szyte na miarę, na Twoją stopę. Wzór można dobrać inny niż z tych podanych na stronie - typowo tanecznych. Chodzi się w tym idealnie, jakbyś butów na stopach nie miał, no i wszystko możesz dobrać jak chcesz Przedział cenowy 200-400zł. Strona: http://www.danceshoestango.pl/
Możesz poszukać podobnej opcji u siebie w okolicy. Szkoda życia na buty z sieciówki ;)

.:Gerard:.
10-05-2015, 23:59
Buty do tanca sie nie nadaaja, sa bardzo obcisle, do tanca powinny byc robione na wymiar lub kupowane o nr. mniejsze.

michasacuer - wygodne buty robi firma GEOX,
zanim kupisz jakieś buty wypróbuj wkładki do butów

elanek
11-05-2015, 08:18
Tylko Ecco - oczywiście z mojego doświadczenia. Mam cztery pary, piąta w pudełku - porządna promocja była, więc kupiłem, ale nie używam, bo pozostałe mi wystarczają na razie.
Na robotę to Ecco Biarritz (http://www.riccardo.pl/on/buty-meskie/wizytowe/polbuty-ecco-biarritz-black-630004-01001). Na mniej eleganckie akcje buty, jakich nigdy nie miałem - Ecco Biom Lite. Niesamowite.

ekonet
11-05-2015, 10:41
Ecco.
Dokładnie tak.

agapietx
11-05-2015, 10:41
Na co dzień buty trekkingowe. Na wesela wiadomo - jakieś płaskie, ale eleganckie obuwie.

michasacuer
11-05-2015, 10:43
Na latanie po mieście wystarczą jakieś sneakersy, New Balance czy jakieś inne najki (śmiechem żartem można w takich latać cały, ja tak mam). Jeśli chodzi o śluby zrobiłem rozeznanie wśród znajomych i kilku kupuje buty u Ryłki. Większy problem mają filmujący, co oni muszą przeżywać ze swoimi stopami. Kładą większy nacisk na "płynny" ruch stopy i trzeba się na nich głównie skupić, zwłaszcza przy pracy ze steadi. Nasze klatki tego nie wymagają ;)

Jarkod
12-05-2015, 17:17
sneakersy

A cóż to?

UFI
12-05-2015, 17:31
Ja używam ecco i Clarks'ów z linii Clarks Active Air. Jestem zadowolony. Obie marki godne polecenia.

.:Gerard:.
12-05-2015, 17:33
A cóż to?

Trampki