Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Nobel Tower

mcleod
02-05-2015, 15:34
Obiekt zbudowany w Poznaniu w dzielnicy Jeżyce, w której przeważa zabudowa secesyjna. Na miejscu jest trochę przeszkadzajek (budynek jest cofnięty od linii zabudowy i położony w niewielkim parku), ale doszedłem do wniosku, że warto go jednak pokazać ;-). Opinie, oceny i podpowiedzi mile widziane :-)

EDIT - brak pliku zdjęcia.

notdot
02-05-2015, 16:34
Fajne ale chyba trochę za ciemne i ginie w natłoku, szczególnie że jest na 2 planie

SerU
02-05-2015, 16:44
Coś tu jest nie tak z obróbką i czy nie leci przypadkiem lekko w prawo?

Sam budynek trzeba przyznać bardzo interesujący.

amirez
03-05-2015, 11:48
Znam miejsce. Mimo wszystko, warto "trochę" oszukać i wyrzucić przeszkadzajki. Usuń znak zakaz wjazdu i lampę nad znakiem. Przyciemnij białą linię na ulicy. Budynek rzeczywiście sprawia wrażenie, jakby ciut leciał w prawo.

mcleod
03-05-2015, 21:14
Dzięki za komentarze, rzeczywiście parę rzeczy na pierwszym planie jest do wyrzucenia, trzeba będzie się podszkolić w PS-owych technikach ;-). Sam już nie wiem też mam teraz wrażenie, że pionowa krawędź budynku po prawej stronie leci trochę w prawo :-)

Fragment bocznej elewacji:

2.

EDIT - brak pliku zdjęcia.

creep
03-05-2015, 23:48
Obydwa bardzo mi się podobają. Może to kwestia samej architektury, ale konwersja (a może to IR?) definitywnie pomaga. Przeszkadzajki wydają się całkiem dobrze "zneutralizowane", oczywiście jakby Ci się udało ich pozbyć, na pewno by to nie zaszkodziło...

mcleod
04-05-2015, 09:12
Dzięki.

(...) Może to kwestia samej architektury, ale konwersja (a może to IR?) definitywnie pomaga. (...)

To konwersja, ale rzeczywiście zamiar był taki, aby oddanie zielenie zbliżyło się do IR.