Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Oczko ;)
Jak wam się podoba ta panoramka z oczkiem :mrgreen: ?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img526.imageshack.us/img526/5199/beznazwy1fi0.jpg)
Przydaloby sie nieco wyprostowac, bo sie na lewa strone woda przelewa... :)
No i niebo... Mocno przesadziles z kolorem.
Spróbuje poprawić.
Edit:
Poprawiłem delikatnie kolor nieba (faktycznie był za ostry), niedoświetlenie z lewej też poprawiłem teraz powinno być lepiej. Wypoziomowania nie zmieniłem, wydaje mi się, że tak jest OK.
Kolor i atmosfera bardzo pozytywna. W kreatywnej fotografii nie ma pojęcia "przesadzić z kolorem". To Ty decydujesz o tonacji kolorów. Najwyżej się to komuś nie podoba, być może nawet większości, ale to Ty jesteś panem kolorów na Twoim zdjęciu. Kreatywna fotografia nie jest techniczną rejestracją rzeczywistości, ale jest tworzeniem obrazu jaki Ty chciałbyś widzieć. Oczywiście wszystko to pod warunkiem że robisz to świadomie...
Moim zdaniem tylko jeden element zakłóca odbiór tego obrazka: totalna czerń po lewej stronie. Poza tym obrazek rzeczywiście się pochyla ku lewej i jest trochę wagowo niezrównoważony. Ale to tylko mój odbiór.
Poza tym bardzo pozytwnie moim zdaniem.
Poprawiłem delikatnie kolor nieba (faktycznie był za ostry), niedoświetlenie z lewej też poprawiłem teraz powinno być lepiej. Wypoziomowania nie zmieniłem, wydaje mi się, że tak jest OK.
Bardzo podoba mi się poprawiona wersja. Nowy kolor nieba rzeczywiście mniej jaskrawy, choć to i tak zależy od interpretacji, ale bałem się tylko że pozamieniasz kolory drzew które były doskonałe na oryginale.
Podmień linka do obrazka na oryginalnym poście żeby ta poprawiona wersja była tą którą wszyscy widzą za pierwszym razem.
Podmieniłem poprawioną wersje z oryginałem.
Ja za Stigiem - znaczny przechył jest, co widać wyraźnie, gdy popatrzymy na pojedyncze drzewo za stawem i odbicie tego drzewa w wodzie. A ponieważ "kąt padania równa się kątowi odbicia"...
Ja za Stigiem - znaczny przechył jest, co widać wyraźnie, gdy popatrzymy na pojedyncze drzewo za stawem i odbicie tego drzewa w wodzie. A ponieważ "kąt padania równa się kątowi odbicia"...
Rzeczywiście! Dobre spostrzeżenie... :)