Zobacz pełną wersję : Szybsze karty XQD w d4 - czy warto...
nandemofoto
29-04-2015, 03:13
Jakie jest wasze zdanie na temat szybszych kart niż 125mb/s
Kiedy się taki zakup opłaca?
Szybkość systemu i tak jest ograniczona szybkością wolniejszej karty CF, kiedy obie są w użyciu. Żeby uzyskać pełny speed trzeba by wyjąć CF i zapisywać tylko na XQD ale czy na prawdę w d4 widać różnicę między kartami 125mb/s a szybszymi 168mb/s i 400mb/s?
siedemczwartych
07-05-2015, 14:51
mam wolne i wystarczają... ale nie walę seriami w sporcie i używam XQD wyłącznie jako kopia bezpieczeństwa.
nandemofoto
08-05-2015, 06:53
Mi 32GB 180mb/s tez wystarcza, ale ciekawi mnie zdanie ludzi ktorzy posiadaja karty i szybsze i wolniejsze czy widac roznice na d4. Podobno na d4s roznica jest widoczna...
na amazonie brytyjskim jest lexar 64 za 99 i 32 za 57.12 funtów, 200MB/s
Teraz mam soniaka serii H i śmiga dobrze. przy takiej cenie zastanawiam się czy nie łyknąć drugiej karty bo warto. Wygląda że słabo się sprzedają to ten sprzedawca chce tego pozbyć :D.
- - - - kolejny post - - - - - -
co do szybkości- w D3x czułem że czasami brakuje bufora- w D4s nawet na CF nie pamiętam żeby kiedykolwiek bufor był zapełniony.
Przyjmij że ja nie robię zdjęć na szybkość karty tylko na szybkość AF ;)
Walę seriami w sporcie i nigdy nie udało mi się nawet zbliżyć do zapchania bufora w D4 przy karcie 120 mb/s.