Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Panorama
Światłoczuły
27-04-2015, 09:16
Cześć :)
W weekend postanowiłem sprawdzić możliwości testowej wersji Lightrooma CC. Oto pierwsze efekty. Panorama powstała z 21 zdjęć. Mam nadzieje że coś widać przy takich rozmiarach :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/04/PANORAMA12B28Kopiowanie29-2.jpg
źródło (https://lh6.googleusercontent.com/-3iiOcM2DvvM/VT3flAZ4-TI/AAAAAAAACFk/y6dhekAHgN0/w1024-h171-no/PANORAMA-1%2B%28Kopiowanie%29.jpg)
Zachęcony Twoimi zdjęciami w architekturze wszedłem tutaj i... niestety się zawiodłem :( Nie ma tematu zdjęcia, z dołu po prawej jakieś nieostrości wchodzą w kadr, w zasadzie traktuję to zdjęcie bardziej jako wprawkę niż "dzieło". I jeszcze jedna rzecz - tutaj też kolory są bardzo jasne, jakby wyprane - jeśli to nie jest celowy zabieg, to może coś masz nie ok z monitorem - sprawdź te zdjęcia na innym.
Z "plusów" - przynajmniej widać, że Ziemia jest okrągła! A serio - chyba automat nie złożył tej panoramy najlepiej - wygląda jak fala...
Światłoczuły
29-04-2015, 11:20
Zachęcony Twoimi zdjęciami w architekturze wszedłem tutaj i... niestety się zawiodłem :( Nie ma tematu zdjęcia, z dołu po prawej jakieś nieostrości wchodzą w kadr, w zasadzie traktuję to zdjęcie bardziej jako wprawkę niż "dzieło". I jeszcze jedna rzecz - tutaj też kolory są bardzo jasne, jakby wyprane - jeśli to nie jest celowy zabieg, to może coś masz nie ok z monitorem - sprawdź te zdjęcia na innym.
Z "plusów" - przynajmniej widać, że Ziemia jest okrągła! A serio - chyba automat nie złożył tej panoramy najlepiej - wygląda jak fala...
Zdjęcie wykonane w celu sprawdzenia funkcji łączenia panoramy w LR :) Zgadzam się, nie ma tematu bo go nie szukałem - po prostu chciałem sprawdzić to od strony technicznej. Poszedłem na górkę za domem i strzeliłem zdjęcia.
Co do kolorów to rzeczywiście muszę się temu przyjrzeć bliżej. Na kompie moim kompie wygląda ok, kolory są żywe (może mam ustawiony jakiś profil?). Na laptopie jest blado ale laptop jest starej daty i wszystko tu jest blade :)