PDA

Zobacz pełną wersję : SB700 Problem

raffaell
25-04-2015, 10:45
Witam!
Wczoraj podczas pstrykania dostrzegłem problem polegający na tym iż lampa zamontowana na sankach z palnikiem zwróconym w górę nie zawsze błyska w TTL a lampka która pokazuje naładowanie lampy migała jak po wyzwoleniu z pełną mocą. po zdjęciu jej z sanek i ustawieniu na remote, śmigała jak należy. dziś w celu sprawdzenia odkryłem że przy palniku skierowanym na obiekt lampa w TTL nie gubiła komunikacji z aparatem jak wczoraj. Podpowiem że prawdopodobnie to nie jest wina body gdyż zapasowa YN565ex działa rewelacyjnie. Lampa jeszcze jest na gwarancji, body to stare poczciwe D80 z sporym przebiegiem akumulatorki użyte do lampy to eneloopy, bateria w aparacie oryginalna. Szukałem na forum ale nie znalazłem podobnego tematu, albo słabo szukałem. Zatem mam parę pytań:
Spotkaliście się z czymś takim? Jakieś pomysły jak to ogarnąć nie fatygując serwisu czy wysyłać na gwarancję?

Spajd
25-04-2015, 11:37
Najczęstsze problemy z lampami wynikają z luzu na sankach, yn565 jest dokręcana więc mniej na to podatna, podegnij trochę sanki w dół i powinno być ok;)

Wysłane za pomocą Tapatalk

raffaell
25-04-2015, 15:03
Niestety przygięcie sanek nie pomogło :/ a w yn565 problem również się nie pojawia gdy nie jest wkręcona :/

Spajd
25-04-2015, 15:40
Hm...to nie wiele więcej możesz zrobić, jak za pierwszym razem miałem takie objawy to były to sanki, za drugim kilka stówek sobie serwis policzył za naprawę lampy:/

Wysłane za pomocą Tapatalk

raffaell
25-04-2015, 15:51
jeszcze zobaczę dzisiaj na innym body czy będzie to samo jak tak to na gwarancję oddaję dzięki :/