Zobacz pełną wersję : [ Sport ] [hokej] Mistrzostwa Świata D1A Kraków
Poniżej prezentuję kilka zdjęć z meczu Polska-Kazachstan
To moje pierwsze zdjęcia w hali, tak więc proszę o uwagi, opinie, podpowiedzi...
1
2
3
4
5
6 z czasem 1/30 :)
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
gatewayfl
24-04-2015, 15:58
Nie wypowiem co do oceny fotografii sportowej, ale miejsce na logo MZ chyba najgorsze z możliwych, no może jeszcze zupełnie wyśrodkowane bardziej by psuło przekaz.
phantomek
24-04-2015, 16:18
Za szeroko.
Za szeroko, za długie czasy i WB jakiś żółty
Dziękuję za opinie
@jamirq
jeśli chodzi o czasy, to moim zamiarem było uwiecznienie dynamiki, ruchu...
Wiem co chcisles, ale e hokeju to się za bardzo nie sprawdza chyba, ze w szerokim kącie wąsko kadrowanym
Facelles
30-04-2015, 21:03
Mi tam 6 się podoba. Bardzo fajnie to wyszło :-) Tak trzymaj!
Borat1979
30-04-2015, 22:58
Zauważyłem, że wielkość i umiejscowienie podpisu jest wprost proporcjonalne do jakości zdjęć i rozpoznawalności fotografa :)
Zauważyłem, że wielkość i umiejscowienie podpisu jest wprost proporcjonalne do jakości zdjęć i rozpoznawalności fotografa :)
To jaki i gdzie umieszczam podpis to jest moja sprawa.
Jak pisałem, to moje pierwsze zdjęcia z hali, więc chciałem uzyskać jakieś podpowiedzi od bardziej doświadczonych użytkowników forum w tym temacie. Jeśli nie masz mi nic konstruktywnego do napisania, to daruj sobie komentarze.
Borat1979
02-05-2015, 17:52
To jaki i gdzie umieszczam podpis to jest moja sprawa.
Jak pisałem, to moje pierwsze zdjęcia z hali, więc chciałem uzyskać jakieś podpowiedzi od bardziej doświadczonych użytkowników forum w tym temacie. Jeśli nie masz mi nic konstruktywnego do napisania, to daruj sobie komentarze.
Nie ma to jak dać zdjęcie do oceny w dodatku niezbyt dobre, zapakować na środek wielki logotyp i jeszcze pienić się z tego powodu, że ktoś to wtyka.
nikoniarz
02-05-2015, 18:37
Ale macie problem z tym podpisem... Szczególnie Borat1979- do samej jakości zdjęcia odniosłeś się jedynie tylko, że niezbyt dobre, nie podając żadnego konkretu co można zrobić, by było lepsze. Za to wałkujesz temat jakiegoś podpisu.
Ale wracając do tematu. Podpis mógłby być w innym miejscu i ciut mniejszy jeśli już musi być. Same kadry faktycznie mogły by być węższe. Może nie wszystkie, ale w większości pasowało by węziej. Szczególnie na 6 można było zrobić większe zbliżenie, skrócić czas i może wyszedł by jakiś ciekawy panning... Ale piszę "może" bo nie wiem jak wyglądała sprawa tam na miejscu. W przyszłości można pokusić się o takie kadrowanie, by to co poza lodowiskiem nie rzucało się tak w oczy. Ale jak na pierwszy raz to ujdzie. Przypuszczam, że niejeden robiący taki "reportaż" również by nie strzelił kadrów ach i och...
@nikoniarzd3100
Dziękuję za te cenne wskazówki. Przy następnej okazji oczywiście je wykorzystam.
@Borat1979
Zapewniam Cię, że się nie pienię, bo wg. mnie nie ma o co. Kończę z Tobą dyskusję, bo jest ona jałowa. Tyle.
Borat1979
02-05-2015, 19:09
Praktycznie wszystkie zdjęcia są poruszone więc nad czym się tu rozwodzić? Na ostatnim przypadkiem wyszedł fajny efekt i tyle. Jedyne co się rzuca w oczy na tych zdjęciach to wielkie logo.
nikoniarz
02-05-2015, 19:13
Praktycznie wszystkie zdjęcia są poruszone więc nad czym się tu rozwodzić?
Nad tym, że wystarczyło napisać to po ludzku i bez złośliwości. Albo nie potrafiłeś, albo nie chciałeś. Nieistotne. Istotne jest podejście do kogoś, kto w gruncie rzeczy podjął się trudnego tematu...
Jedyne co się rzuca w oczy na tych zdjęciach to wielkie logo.
Logo logiem, bo to akurat najmniejszy problem gdyż posiada czyste zdjęcia, więc może je szybko "naprawić". Niestety tego, co jest zepsute w samej fotografii już raczej zbytnio nie naprawi...
Archibald6803
02-05-2015, 19:16
Kadry MZ średnie ale próba pokazania dynamiki w scenie - wg mnie bardzo je poprawia.
Logo na fotach mi nie przeszkadza. Ogólnie materiał dla mnie neutralny , z małym plusikiem .
Borat1979
02-05-2015, 20:25
Nad tym, że wystarczyło napisać to po ludzku i bez złośliwości. Albo nie potrafiłeś, albo nie chciałeś. Nieistotne. Istotne jest podejście do kogoś, kto w gruncie rzeczy podjął się trudnego tematu...
Logo logiem, bo to akurat najmniejszy problem gdyż posiada czyste zdjęcia, więc może je szybko "naprawić". Niestety tego, co jest zepsute w samej fotografii już raczej zbytnio nie naprawi...
Nie wiem dlaczego ktoś kto zaczyna przygodę z fotografią to zawsze wali oczojebne logotypy na środku zdjęcia jakby to miało zrobić z niego mega profesjonalistę. Nie potrafi zrozumieć ze wielki podpis nie zrobi jego zdjęcia arcydzieła a tylko utrudni oglądania fotografii i wzbudza tylko zażenowanie.
Witam
Sam bylem ostatnio na kilku meczach hokeja,ciekaw jestem jak potoczyla sie daej przygoda z hokejem tego i kilku innych autorow zdjec z lodowiska
6 super
nawet jak wyszło przypadkiem (bo nie wiem) to na takie przypadki warto czekać !
potrenuj paningi, w hokeju chyba lepiej sie sprawdzają niż w piłce nożnej
może następnym razem przeznacz na paningi jakąś dłuższą część meczu
2ka psuje poziom, za dużo tych głów na dole i jest przez to bałagan