PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon D5300 18-55mm jaka lampa !

Fifty
24-04-2015, 03:55
WItam 3 dni temu znajomi w pracy sprawili mi prezent na odejscie i zakupili mi
aparat NIkon d5300, ogolnie to moj pierwszy aparat i jestem zielony w tej dzidzinie
dzis bylem na miescie porobic kilka zdjec i poduczyc sie no i nie powiem Aparat wymiata,
pojechalem do znajomego co troche sie na tym zna i troszke mnie poduczyl.
Ogolnie jade za miesiac na Mallorce do pracy i chcialem porobic zdjecia na imprezach
moze nawet zrobie swojego bloga, znajomy powiedzial mi bym kupil sobie lampe ale nie wiem
co i jak bedzie dobre do robienia zdjec w pomieszczeniach a moze cos uniwarselnego wiec chcial bym sie dowiedzec waszych opini Jaka lampe kupic i moze jakies fajne szkielko do tego ?

hmm i jeszcze jedno pytanko, znacie jakis fajny i latwy program do obrobki zdjec ?
sorki za tyle pytan ale nie jestem w temacie ;)

z gory bardzo dziekuje za pomoc!

Fifty
24-04-2015, 04:35
myslalem by kupic cos takiego, troche sie pobawic zobaczyc i poduczyc sie i potem zainwestowac w cos lepszego ale czy warto wydawac pieniadze na to ?
http://www.ebay.co.uk/itm/331532018083?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

d90
24-04-2015, 06:50
PS Express, pixlr, Darkroom, snapseed.
To na telefon. U mnie na Apple to działa. Polecam bo za darmo mozna zrobic duzo.
Na kompa to zależy. Od kasy i chęci zabawy.

A lampa? Jak kasa jest, to kupuj full opcje. Sb910. Bedzie na lata...
Co do tego zestawu - śmieci jakies. Odpuść. Świadomie wybierAjac kupisz co potrzeba. Filtr polaryzacyjny polecam na słoneczne plaże.

Pytaj.
:)

Edyta mowi ze na tak słoneczne miejsce to moze cos z zakresu 18-200.
Uniwersalnie. Długo...
?

Fifty
26-04-2015, 21:16
NIKON Speedlight SB-600 o ltos cos wie o tym