Zobacz pełną wersję : Wspolpraca wyzwalacza z lampa
Witam,
Mam pytanie czy orientujecie sie czy YN-622n-TX będzie wyzwalał lampy YN-560 bez dodatkowego modułu do nich?
Krzychoo_
21-04-2015, 22:21
Nie. Te lampy nie mają wbudowanego odbiornika radiowego, nic je nie wyzwoli radiowo. Pozostaje fotocela lub dokupienie odbiorników.
A czy jak bym kupil http://fripers.pl/product_info.php/info/p2094_Lampa-reporterska-YongNuo-YN-565EX-do-NIKON.html to wystarczy ten odbiornik ktory jest w zestawie? I czy on bedzie pracowac z yn-622-tx?
nikoniarz
22-04-2015, 05:53
Witam,
Mam pytanie czy orientujecie sie czy YN-622n-TX będzie wyzwalał lampy YN-560 bez dodatkowego modułu do nich?
A może masz na myśli YN 560-III?
A jesli bede mial wersje yn-560 III badz IV to bede mogl wyzwalac zdalnie (radiowo) za pomoca yn-622n-tx ? nie chodzi mi o wyzwalanie blyskiem
Krzychoo_
22-04-2015, 08:30
Yn-622n-tx i Yn-560 III nie współpracują ze sobą bezpośrednio. A nawet jeżeli je będziesz próbował pożenić to nie będziesz miał sterowania mocą.
Jeżeli chcesz mieć pełną współpracę radiową body z lampą, ttl i auto fp to kupujesz Yn-622n-tx + do tego dowolną lampę pracującą w ttl i auto fp i dopinasz do niej Yn-622n.
Jeżeli chcesz używać lamp w manualu to Yn-560III (lub IV, ale przepłacisz nieporzebnie) i do tego: 1. YN603II do samego wyzwalania lub 2. YN-560TX do wyzwalania i ustawiania mocy.
A jesli bede mial wersje yn-560 III badz IV to bede mogl wyzwalac zdalnie (radiowo) za pomoca yn-622n-tx ? nie chodzi mi o wyzwalanie blyskiem
Nie.
Jak chcesz mieć coś zdalnego do postawienia na 622 poszukaj Shanny SN600N (przez wyzwalacz będziesz mieć zdalną pracę w TTL i M, zdalne sterowanie ustawieniami), kupowana "u Chińczyka" kosztuje chyba 90$.
A czy ktos z Was mial stycznosc z lampami yn-560 ? A jesli tak to jak je oceniacie? ;]
Miało do czynienia wiele osób. Ci którzy kupili je świadomie, i wybrali te lampy ze względu na możliwości zazwyczaj byli zadowoleni. Ci którzy kupili "bo w sklepie pisało, że są do Nikona, i były tanie" raczej nie byli zadowoleni ;)
Czy zamiast się troszkę plątać, możesz napisać co chcesz uzyskać, jak to ma działać, i podać listę sprzętu który chcesz zakupić? Bo pytając "co sądzicie o yn-560" można odnieść wrażenie, że chodzi Ci o pierwszą wersję tych lamp, bez odbiornika radiowego i nawet bez wyświetlacza LCD, i myślisz o zakupie używanych (obecnie jest już yn-560 IV). Gdy napiszesz dokładnie co chcesz kupić i do czego, o wiele łatwiej będzie wyrazić opinie lub podać inne propozycje.
zetakpowiem
12-05-2015, 16:09
Mam trzy takie lampki. Dwie YN 560 III, i jedną YN 560. Są fajne do taniej zabawy na początki z błyskaniem, jedną mam już kilka lat i jest mocno eksploatowana. Jakość adekwatna do ceny :)