Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] O zachodzie nad Beskidem...
Dawno nic nie wrzucałem, więc bądźcie łaskawi:)
***Zapraszam***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/04/ozachodzienadbeskidem-2.jpg
źródło (https://lh4.googleusercontent.com/-n2IRm23qAGM/VTac3_LRZxI/AAAAAAAACmo/6kdiQX0J8ek/w1181-h788-no/o-zachodzie-nad-beskidem.jpg)
Pozdrawiam
Janusz
Bardzo fajne, warunki świetnie uchwycone
To jest świetne! Super warunki i dobry postproces.
A masz kadr z 1 cm mniej góry (ucięcie słońca) i 1 cm więcej dołu?
To jest świetne! Super warunki i dobry postproces.
A masz kadr z 1 cm mniej góry (ucięcie słońca) i 1 cm więcej dołu?
Niestety nie.
Próbowałem zlikwidować słońce, niestety nie wyglądało to za dobrze.
Miałem problem, bo na szarej połówce dość poważne bliki mnie wychodziły i musiałem szukać odpowiedniego kadrowania tak, by się nie pojawiały.
Dobre zdjęcie, ale ciąłbym te 1cm z góry aby nie było przepału, nawet poszłoby w pano co ma swoją zaletę ;-)
Bardzo się podoba .
A masz kadr z 1 cm mniej góry (ucięcie słońca) i 1 cm więcej dołu? I mnie tego trochę brakuje.
Poza tym bardzo przyjemny obraz.
PiotrekW
22-04-2015, 13:39
Przepiękne.
Kolego... To już nie jest zdjęcie. To wspaniała ilustracja pochodząca z książki o najpiękniejszych snach świata. Gratuluję !
Dla mnie bomba i ten przepal mi nie wadzi, jdyny skuteczny sposob to skladak z kilku ekspozycji, bo polowki tutaj nie do konca by zagraly o czym wspomniales.
Co do skladaka to tez bym sie kierowal w kierunku "prawie przepalu" co by pokazac jak jasno tam bylo...
Dla mnie bomba i ten przepal mi nie wadzi, jdyny skuteczny sposob to skladak z kilku ekspozycji, bo polowki tutaj nie do konca by zagraly o czym wspomniales.
Co do skladaka to tez bym sie kierowal w kierunku "prawie przepalu" co by pokazac jak jasno tam bylo...
I właśnie o to mnie chodziło.
Próbowałem odciąć ten przepał, ale dla mnie wyglądało to wtedy sztucznie.
:)
Przepał zostawiłem jak najbardziej świadomie;)
Pozdrawiam
merkator
26-04-2015, 11:12
Świetna fota. Ja kiedyś próbowałem mgiełki o świcie złapać z tej miejscówki.
Świetna fota. Ja kiedyś próbowałem mgiełki o świcie złapać z tej miejscówki.
Ja również poluję tam na mgiełki, na razie niestety bez skutku...;/
Ładnie ,jest klimat światło i przestrzeń.Pozdrawiam