Zobacz pełną wersję : Duży wydruk
Witajcie.
Chcę wydrukować fotkę w rozmiarze 150X100cm i nakleić na piankę. Ktoś może polecić gdzie najlepiej to zrobić i na jakim papierze? (mat)
Próbowałem drukować na folii(druk reklamowy) naklejonej na PCV, ale w sztucznym oświetleniu wpada w fioletowy zafarb.
jacek_wozniak
16-04-2015, 14:13
ja drukowałem dawno temu zdjęcie 60x90 tutaj - http://www.fotoplakat.pl/
wybrałem opcję od razu na piance, z ramką i folią ochronną połyskującą (chciałem żeby wyglądało jak plakat) i jestem mega zadowolony
dzisiaj zostało wykonane zamówienie na 20 zdjęć na wystawę i jutro powinny przyjść
jak będę miał je w ręku to podzielę się spostrzeżeniami
ja drukowałem dawno temu zdjęcie 60x90 tutaj - http://www.fotoplakat.pl/
wybrałem opcję od razu na piance, z ramką i folią ochronną połyskującą (chciałem żeby wyglądało jak plakat) i jestem mega zadowolony
dzisiaj zostało wykonane zamówienie na 20 zdjęć na wystawę i jutro powinny przyjść
jak będę miał je w ręku to podzielę się spostrzeżeniami
Dzięki. Daj znać jak wyszło.
60/90 bez problemu. Większe niedługo. Papiery fineart. Pianka biała, czarna... Do wyboru ;)
jbrLAB
Witajcie.
Chcę wydrukować fotkę w rozmiarze 150X100cm i nakleić na piankę. Ktoś może polecić gdzie najlepiej to zrobić i na jakim papierze? (mat)
Próbowałem drukować na folii(druk reklamowy) naklejonej na PCV, ale w sztucznym oświetleniu wpada w fioletowy zafarb.
drukowalem niedawno rozmiary 110x90.
wybor padl na papier RAG Photographique 310 Cansona (choc bardzo sie zastanawialem nad Montvalem). Wydruk - powala. Klejone na spienione pcv, z antyrefleksyjnym szklem w cienkim profilu ramy wygladalo tak ze mialem olbrzymie opory by oddac prace klientowi :)
jak chcesz - podesle namiary na priv
to ja poprosze jeśli można. Musze sobie druknąc coś na ścianę tak z meterek na szerokości i ma byc ładnie wiec linki wskazane :)
Piotr - mi tez podeslij jak mozesz, albo dla potomnosci tutaj moze napisz :)
jacek_wozniak
17-04-2015, 16:34
Dzięki. Daj znać jak wyszło.
dzisiaj przyszły i wyszły mega dobrze :) co prawda nie mam porównania z innymi labami ale ja jestem zadowolony ;)
papier to nie jakiś super wyszukany chyba, bo Fuji Crystal Archive New połysk
dla mnie liczył się koszt druku, bo musiałem wykładać z własnej kieszeni, ale przy większym zleceniu dostałem nawet zniżkę
sailor, jak możesz to weź mi też zapodaj linka do tego swojego drukarza, bo na pewno w przyszłości się przyda :)
i ja też pls
albo podaj w wątku
dzisiaj przyszły i wyszły mega dobrze :) :)
Wysłałem na próbę mniejszy format. Korci mnie ten Kodak metaliczny :-)