PDA

Zobacz pełną wersję : Silkypix for Tamron - problem z funkcjonalnością

MarekD
12-04-2015, 18:50
Witam Koleżanki i Kolegów!

Mam Silkypix 4.0 dystrybuowany wraz z obiektywami Tamron, zarejestrowany prawidłowo (przynajmniej tak pokazuje) i nie mam dostępu do wielu funkcji programu m.in do opcji Trimming (kadrowanie), nie mogę ustawić parametrów zapisu wynikowego jpg-a itp. Wyczytałem, że wersja "for Tamron" jest pełna, dlatego pewnie coś robię źle. Nie mam doświadczenia w pracy z Silkypix, ale wcześniej bawiłem się wersją trialową i tam wszystkie opcje były dostępne. Jeszcze jedno: opcja "register" też jest niedostępna-nieaktywna.
Miał ktoś podobny problem? System Windows 8.1

Będę wdzięczny za pomoc. Program dostałem, dlaczego mam nie korzystać? Przy tak okrojonych możliwościach jest to bez sensu.

Pozdrawiam!

mmluty
12-04-2015, 20:56
Zadawałeś te pytania sprzedawcy i/lub firmie Silkypix, to chyba najkrótsza droga do rozwiązania Twoich problemów. Pomijam już, że do tego powinna być jakaś instrukcja i tego typu sprawy muszą tam być opisane.

MarekD
12-04-2015, 21:18
Cóż, chciałem pójść na skróty... Wstyd trochę, ale angielski u mnie "średnio" zwłaszcza w piśmie. To i ciężko do Japonii pisać. Skorzystam za to z podpowiedzi i skontaktuję się z polskim dystrybutorem Tamrona. Nie pomyślałem o tym...

Dziękuję!