Zobacz pełną wersję : Zamiennik ładowarki do en-el15
Witam.
Potrzebny mi jest zamiennik ładowarki do en-el15. Oryginał jest trochę drogi. Miałem coś takiego: NEWELL Ładowarka LCD Dual Charger do EN-EL15. Działała może z 10 minut więc ją oddałem. W zamian miałem dostać nową ale sprzedawca jak zaczął je sprawdzać to okazało się że wszystkie sztuki które miał też były uszkodzone więc nie wiem czy bawić się dalej w zamienniki:???: Może polecicie mi jakiś dobry.
Sam się przekonałeś jak działają zamienniki, jeśli chcesz uszkodzić akumulator możesz dalej myśleć o zamienniku.
Rozbierałem ładowarki typu zamiennik, elektronika jest tak uboga że szkoda słów.
RobertMiernik
10-04-2015, 13:43
Co masz na myśli pisząc oryginał? Tą w zestawie? Ona marna dość jest, za 100 zł możesz kupić BC-900 - idealna ładowarka, nie dość że tania to jeszcze niezniszczalna.
Do tego obsługuje wszystkie potrzebne rzeczy - odświeża, rozładowuje, testuje, różne prądy ładowania, etc.
Co masz na myśli pisząc oryginał? Tą w zestawie? Ona marna dość jest, za 100 zł możesz kupić BC-900 - idealna ładowarka, nie dość że tania to jeszcze niezniszczalna.
Do tego obsługuje wszystkie potrzebne rzeczy - odświeża, rozładowuje, testuje, różne prądy ładowania, etc.
Robert, ładowarka ma być do akumulatorów EN-EL 15, BC-900 jest do paluszków.
RobertMiernik
10-04-2015, 15:25
o w tyłek ale wtopa, nie wiem czemu przeczytałem ni-mh i pomyślałem o bateriach :>
sorrki za mieszanie
Myślałem o zamiennikach ponieważ zajmuje się filmowaniem i tu jest problem. Akumulator wystarcza na ok 50 minut a ładuje się ponad 2 godz. Newella chciałem wypróbować bo jest to ładowarka na dwa akumulatory. Oryginału takiego niestety chyba nie ma. Myślałem też że może jakiś power bank załatwi sprawę ale mają one inne napięcie. Oryginały mają 7V, a power bank 8,4V. No i z montażem na stabilizatorze też jest mały problem poieważ jest to dodatkowy ciężar i kabelek trochę przeszkadza.
Najlepiej chyba będzie kupić dwa Oryginały. I tu jest jeszcze jedno moje pytanie.
Czy jest różnica w ładowarkach MH-25a i MH-25. W zestawie z aparatem makiem ten pierwszy model.