PDA

Zobacz pełną wersję : Czy ktos zna jezyk niemiecki?

Keek
04-04-2015, 11:06
Kilka dni temu przydarzyło mi sie w Warszawie ciekawe spotkanie, ktorego echa zabrzmialy pozniej na niemieckojezycznym forum o fotografii. Jako, ze cale zdarzenie zahacza troche o postrzeganie Polski za granica, zastanawialem sie czy nie napisac o tym posta na blogu. Niestey komentarze z owego forum sa po niemiecku, wiec potrzebowalbym pomocy kogos kto przetlumaczylby mi posty. Google translate wypluwa z siebie straszna sieczke, wiec ten sposob odpada. Moze przypadkiem znalazlby ktos chwile?

RobertMiernik
04-04-2015, 11:16
Niemieckiego na tyle, żeby się tłumaczenia podjąć nie znam, ale na tyle, żeby koślawo przeczytać tak, więc podrzuć linka do forum ;)

thorcik
04-04-2015, 11:33
A tłumaczyłeś googlem na polski czy angielski? ;) Najlepiej na angielski, tłumacz guglowy wszystko najpierw przekłada na angielski a dopiero później na docelowy język także wersja "w lengłydżu" może być nieco bardziej do rzeczy.

Keek
04-04-2015, 11:49
Forum jest zamkniete. Trzeba placic za uczestnictwo. Mniej wiecej co tam jest napisane wiem. Zerkalem Google Translator niemiecki->angielski. Potrzebuje pomocy kogos kto przetlumaczy to sensownie i wtedy podziele sie ze wszystkimi na blogu. Oczywiscie podam tlumacza jako wspolautora i podam linka do jego strony. Bedzie sobie mogl wrzucic do portfolio :D

freefly
04-04-2015, 12:02
Oddaj do tłumaczenia. Przysięgły kosztuje 30-40 zeta za ok. 1800 znaków.

Keek
06-04-2015, 23:30
Gdyby ktos mial ochote sie zapoznac: SZWAJCAR (http://rewers.blogspot.com/2015/04/szwajcar.html)

!AGresT
07-04-2015, 07:16
Może Gerard?
http://www.forum.nikoniarze.pl/member.php?u=44016

RobertMiernik
07-04-2015, 07:30
Może Gerard?
http://www.forum.nikoniarze.pl/member.php?u=44016

Widziałeś kiedyś Gerarda? Takiego Keeka to na śniadanie nosem wciąga, musiałoby ich być siedemnastu, żeby się zagrożony poczuł ;)

Ciekawa historia, rzeczywiście pokazuje, w którą stronę zmierza nasz fantastyczny otwarty, globalna wioska, facebookowo ekshibicjonistyczny Świat...

!AGresT
07-04-2015, 08:22
Chyba się jeszcze nie obudziłem, bo sądziłem, ze Robert nadal szuka tłumacza...

RobertMiernik
07-04-2015, 08:52
A to dzieńdobry :)

Keek
07-04-2015, 10:15
Dzien dobry Agrescie :)

!AGresT
07-04-2015, 10:43
A dzień dobry. Już lepiej. Tym bardziej, że w tym tygodniu poniedziałek wypada we wtorek.

thorcik
07-04-2015, 11:37
No właśnie. Na szczęście siłka wczoraj była czynna :razz:

.:Gerard:.
07-04-2015, 14:26
Keek-sowi zależało na dobrym tłumaczeniu które pójdzie na stronę a niestety sobie nie poradziłem, na tłumacza sie nie nadaje :-(

Coś mam w Wordzie włączone ze po wklejeniu tekstu tworzą mi sie dwie kolumny, zacząłem tłumaczyć zdanie po zdaniu, lewa prawa stronę kolumn, doszedłem do 70% cofam patrze a to się wszystko poprzesuwało, .... co coś cofnąłem na miejsce to sie gdzie indziej przesuwało, skopiowałem na drugi komputer poskładałem ile sie dało i odesłałem Keek-sowi bez poprawki składni kompletu tekstu tylko zdania po zdaniu, nie nadaje się na tłumacza, nie jestem mocny w języku ani jednym ani drugim :-( a dwa trzeba mieć jakieś przygotowanie do tłumaczenia j.obcego bo inaczej może wystąpić duza rozbieżność w tłumaczeniu.

Zaproponowałem ze jak nikogo nie znajdzie to sie jeszcze raz przyłożę, jak widać trafili sie przyjaźni ludzie którzy "bezinteresownie pomogli" bo my nie Szwajcarzy ;)