Zobacz pełną wersję : PS CS3 na 2 komputerach..
PS CS3 beta można było instalować i aktywować na 2 komputerach. Czy ktoś się orientuje - wersja pełna CS3 też na to pozwala?
PS CS3 beta można było instalować i aktywować na 2 komputerach. Czy ktoś się orientuje - wersja pełna CS3 też na to pozwala?
Nie do końca powinienem zabierać głos, gdyż CS3 nie posiadam - ale słyszałem, że jest to utrzymane od CS2. A u mnie na CS2 mam aktywację na stacjonarnym i na laptopie.
W cs2 jest cos takiego jak transfer aktywacji, po uruchiomieniu tego program sie zeaktywuje, ale na innej kopi z tym samym numerem mozna zaktywowac kopie, czyli jednoczesnie bedzie dzialala tylko jedna.
Al Bundy
09-05-2007, 20:23
Słyszałem na targach na stoisku adobiego że po upgrejdzie z poprzedniej wersji teoretycznie będzie to legalne i możliwe. Przy fulu zakupionym teraz - nie. Jak w praktyce - nie wiem. Jeśli nie uzyskasz info to daj znac - w piątek mam w firmie przedstawiciela od nich...
...w piątek mam w firmie przedstawiciela od nich...
Al - jak masz od nich czlowieka to wypytaj - bo w sumie chcialbym tez wiedziec.
CS2 pozwala na mi, jak wspomnialem, na dwie aktywacje. Mam na stacjonarnym i na laptopie. Co wiecej mozna uruchamiac obydwie rownoczesnie - i tak tego nie wykorzystuje - ale tak to dziala.
Slyszalem, ze tak samo ma dzialac na CS3 - ale jak widac rozne glosy slychac.
Spytaj goscia i juz - mysle o upgradzie - bez przekonania, ale jednak - bez mozliwosci legalnego polozenia tego na moich kompach na pewno sie nie zdecyduje - wiec info jest raczej konieczne.
Dorgi Alu! Dopytaj się koniecznie jak to jest tego gościa!
Do bety CS3 już sietrochę przyzwyczaiłem, a tu 1 maja przestała działać. A zakup ma sens tylko w przypadku 2-ch instalacji :-) wiesz o co chodzi ;-)
Al Bundy
10-05-2007, 11:47
Masz jak w banku ;)
Al Bundy
11-05-2007, 11:44
Już wiem wszystko choć musimy poczekać na oficjalne info z helpdesku adobiego. To co uzyskałem od przedstawiciela:
Zarówno licencja CS2 jak i CS3 dopuszcza możliwość instalacji drugiej kopii posiadanej licencji na komputerze przenośnym (ale tylko przenośnym) z zastrzeżeniem iż korzystanie z programu będzie odbywało się naprzemiennie a nie równocześnie. Jest to jedyny wyjątek dopuszczający instalację jednej licencji oprogramowania adobe na dwóch komputerach. Upgrade nie ma tutaj znaczenia - więc na targach zrobili mnie w jajko...
Potwierdzę na 100% jak otrzymam to co wyżej na piśmie...
Nie ma sensu się łudzić - zawsze tak było. Licencja pozwalała wynieść sobie narzędzia w lapku i pracować w terenie, nigdy nic o dwóch stanowiskach nie było mowy.
Al Bundy
11-05-2007, 15:05
Ale powiem też coś optymistycznego. Kumpel z gospodarczej się zaśmiał że takimi duperelami nie powinien nikt się przejmować. W naszym i nie tylko kraju prawo ochrony dóbr typu soft nadal jest tak źle interpretowane że w razie jakiejkolwiej kontroli policji nikt nie wnika czy masz instalkę na jednym czy 10 kompach o ile wszystkie są Twoje. Trochę inaczej jest w firmach ale w domu... Więc ja bym się nie obawiał... Żaden policjan nie jest w stanie fizycznie poznać i zapamiętać zasad licencjonowania tak szerokiej oferty programów a już napewno nie będzie (jako człowiek) zawracał sobie głowy drugą instalką gdy ma się licencję...