Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Marta
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/03/xjppAR9-2.jpg
źródło (http://i.imgur.com/xjppAR9.jpg)
Pierwsze kroki z portrem jak i z lampami, kupiłem sobie właśnie dwa YN560III z softboxami.
Przyjemnie dla oka, ładna modelka. Dla mnie trosze za miękko ale może przesadzam brakuje mi trochę ostrości na ustach i prawym oku modelki
Bardzo fajne. A reszta zestawu to...? :)
dzięki, reszta zestawu to d90 + 50mm 1.8d :)
Też się zastanawiałem ostatnio nad podobnym zestawem, ale mam mega małe mieszkanko, więc nawet nie wiem, czy dałoby radę to sensownie rozstawić. Cena też mnie nieco ostudziła. Trzeba by też kupić coś do teł (statyw i same tła).
josephebeloki
21-03-2015, 15:27
wow.
Ostrości na ustach faktycznie brakuje, ale pięknie Martę pokazałeś i obróbka !!!
Uwielbiam takie portrety.
jest dobrze ;) coraz częściej widzę, że brązowe tło robi dobrą*robotę :]
Dziewczyna niewatpliwie sliczna. Ona robi tu zdjecie.
Technicznie to zdjecie nie wyroznia sie niczym szczegolnym, ani kadr, ani poza, ani swiatlo, ani kontekst (ktorrgo tu brak). Jest jak 90% zdjec z tego dzialo ktore nic ze soba nie niosa. Szkoda.
Dziewczyna jest naprawde bardzo ladna i super, ze udalo Ci sie to pokazac :)
Nie chce atakowac ani najezdzac, ale widze ze jest tu potencjal, wiec wartoby bylo wrocic do tematu i eyrzesbic cos wiecej niz strzal na duzej dziurze.
Dzięki wszystkim za opinie!
Zgadzam się, że nic odkrywczego tu nie ma, w zasadzie to było kilka strzałów bardziej żeby wypróbować lampy i kilka setupów, akurat to zdjęcie mi się spodobało, więc obrobiłem i wrzuciłem. Na pewno w przyszłości postaram się porzeźbić coś bardziej kreatywnego. Jak na razie miło mi, że się podoba :)
Dobrze, ze nie odebrales mojego wpisu jako agresje :)
Napisalem Ci to wlasnie dlatego, ze mi sie podoba i zebys mogl wiecej i lepiej zrobic w przyszlosci.
Btw. Piekne kolorki, ladna obrobka.
Piękne. :) Czasami kombinowanie na siłę pogarsza sprawę. To jest przykład na to że robotę robi fotograf i modelka.