Zobacz pełną wersję : 5 godzinna aktualizacja i końca nie widać W8
Windows 8.1 i córa moja wcisnęła jakąś aktualizację no i od ok 5 godzin na pulpicie widnieje " Getting Windows ready Dont turn your computer" Czy to jest jakaś systemowa aktualizacja czy wirusisko jakieś sie zainstalowało. Co gorsza chciałem wyłączyć poprzez twardy reset ale po włączeniu dalej to samo. Pomocy
Ostatnio w pracy aktualizuję wiele kompów z win 8.1 i dosyć szybko się wszystko instaluje, wiec coś się u Ciebie zjebsuło. ... może naprawa z płyty instalacyjnej wingrozy pozostała.
Laptop mam z jułesej. I nie ma żadnej płyty do niego. Pewnie jakieś recovery. Tylko nic mi to nie daje bo ciągle jest ten komunikat. Rozumiem że trzeba wystartować z płyty. W Windows 8 jest tak samo ze musze do bios wejść i zmienić start systemu z płyty?
Czy tam przypadkiem nie masz antywirusa Panda?
jerryjola
15-03-2015, 01:26
Ostatnio huczy w sieci od wieści o nieudanych aktualizacjach Microsoftu. Mam coś podobnego, jest jakaś aktualizacja, która się instaluje, ale się zainstalować nie chce. Ale u mnie to dzieje się w tle, mogę normalnie pracować.
spiritus
15-03-2015, 01:34
@manfred
ściągaj insalkę 8.1 (jak masz na czym), zbootuj pendriva i masz instalkę gotową
jak się tak nie bawiłeś to napisz na PW - wytłumaczę wszystko na spokojnie
co do aktualizacji microsoftu...mi jedna usunęła sterowniki i pozmieniała system, spowolniła i musiałem na nowo instalować
u kolegi to samo dlatego wyłączyłem aktulizacje :D
Bo wiecie, update'y robi się po instalacji świeżynki a potem wyłącza w diabły... Życie jest wtedy prostsze a to, że niby co rusz trzeba aktualizować windę to mit. Zaznaczę że to moja opinia, poparta wieloletnim doświadczeniem z różnymi systemami win - "skoro działa, nie ruszaj"...
Dało radę. Wyłączyłem ten komunikat. Podczas ponownego włączenia wyskoczyło okno jakby naprawcze systemu. I tam był start z dysku płyty i systemu. To chyba okno od oryginalnego systemu. Dałem z dysku i moment system wystartował. Jako użytkownik W7 dla mnie nowa 8 to jest czarna dziura. Najważniejsze że powróciłem z dalekiej podróży.
Wyłączanie aktualizacji w dzisiejszych czasach porównałbym do strzelania sobie w kolano.
spiritus
15-03-2015, 11:37
Wyłączanie aktualizacji w dzisiejszych czasach porównałbym do strzelania sobie w kolano.
Złe porównanie. Z przestrzelonym kolanem nie da się funkcjonować normalnie a bez aktualizacji da się :D
Malware bardzo dobrze funkcjonuje na komputerach bez aktualizacji :)